Täiesti vabalt võib lahjendatud äädikat lisada nõudepesumasina loputusvedeliku asemel. Klaasid on säravad ja nõud vee plekkideta. Ka saab äädikat kasutadada pesumasinas pesuloputusaine asemele.

Siinkohal peab mainima, et piisab ka väiksemast kogusest äädikast, nt paar supilusika täit. Pesu on pärast pesemist värske ja pehme ning ärge kartke, äädika lõhna ei ole. Juhul kui riietel on äädika lõhn, siis sai äädikat natuke palju. Järgmine kord võib vähem panna.

Kui on juhtunud tume pesu valgega segamini ja tumedast pesust on saanud hall, siis ka siin kohal aitab äädikas. Pesumasina loputustsüklisse lisada pool klaasi äädikat ning oodata, kuni äädikas teeb oma töö.

Kogu tarkust pole mõtet meelespidada. Piisab kui põhimõte selge: hape reageerib soolaga. Äädikas on hape, katlakivi sool - äädikas eemaldab katlakivi. Sama printsiip kehtib ka happe ja aluselisega. Äädikas on hape, seep on aluseline - äädikas eemaldab seebi jäljed klaasilt. Kui need keemilised reaktsioonid nüüd selged, võime lisada veel ühe väikese informatsiooni killukese: reaktsioon toimub kiiremini kõrgema temperatuuriga. Rakendades seda printsiipi ka muude hapete, soolade ja
aluseliste ühenditaga võib soodsalt ja mis peamine - kerge vaevaga kodu puhastama asuda.

Ahti P.