27.02.2013, 12:57
FOTOD: Vaata, kuidas valmib saade "Põllult patta"
Laupäeviti hakkab TV3 näitama põnevat saadet "Põllult patta", mis propageerib Eesti toitu, erinevaid turismipiirkondi ning põllumajandust ja kohalikke toiduaineid. Igas saates valmib kohalikust toorainest mitu rooga, mille retseptid leiad nädalavahetusel Maalehe veebist.
Esimeses saates kohtub saatejuht Ants Uustalu Saaremaa karjamaadel limusiine ja ammesid. Kuidas maitsevad aktiveeni hele ja aberdiin-angus, saad teada, kui saadet vaatad.
Toidukultuur on väga oluline osa Eesti rahvuskultuurist, seega vajavad kohalikud toiduained üha enam väärtustamist.
Saatesari aitab vaatajal kaardistada Eesti erinevate piirkondade eripärasid ja traditsioone, tutvustades meie toidutooteid ja roogi kohalikust toorainest tänapäevases võtmes. Olgugi, et kõigepealt kipuvad enamusele meenuma arhailised toidud, mis kaasajal igapäevasele toidulauale siiski ei kuulu.
„Põllult patta“ on eetris alates 2. märtsist, laupäeviti kell 10.30.