500 g jahu
soola
250 ml vett
150 g searasva
500 g seguhakkliha
1 sibul, hakitud
3 viilu suitsupeekonit
lehtpeterselli
siidrit

Kuidas teha

Puhasta köögiviljad ja lõika õhukesteks laastudeks.

Kuumuta kodusiider ca 80 kraadini ja pane köögiviljad sinna sisse marineeruma.
Puhasta ja pese salat.

Pane vesi ja searasv potti ning sulata. Vett ei tohi keema lasta! Rasv peab olema täielikult sulanud.
Pane soe vesi koos sulanud rasvaga jahu sisse, mis on eelnevalt soolaga segatud. Sega taigen kokku.

Rulli taigen lahti ja määri vormid.

Vooderda vormid taignaga nii, et vormid jäävad siledad ja taignakiht ühtlane. Igale vormile lõika ümmargune kaas, kus omakorda sees väike auk.

Tükelda peekon ja prae kergelt sibulaga. Jahuta.

Maitsesta hakkliha, lisa peekon ja sibul. Natukene ka peterselli.

Täida vooderdatud vormid hakklihaseguga. Lükka noaga taignaääred veidi piruka peale.
Määri pealt munaga ja tõsta kaas peale.

Pane 175 kraadisesse ahju 30-ks minutiks. Lased 10 minutit jahtuda ja võta vormist välja ning küpsetad veel ilma vormita 10 minutit.

Vala august sisse punaseveinikastet või mõnda muud kastet.

Sega puhastatud salat marineeritud köögiviljadega ja serveeri koos hakklihapirukatega.