Kuna KIK on põhiline klassivälise loodushariduse rahastaja Eestis, taotlesime loomulikult toetust sealt – meie taotlus rahuldati,” jutustab Teigamägi. MTÜ SÜGressi ülesanne oli koondada Saare maakonna loodushariduse pakkujad ühe mütsi alla, teha pakutavatest õppeprogrammidest valik, kirjutada neist kokku projekt, propageerida projektivõimalusi koolides ning lõpetuseks projekt ellu viia.

Koolide ülesandeks jäi valida endale sobiv programm ning selle elluviimiseks sobiv päev ja kellaaeg. „Projekti läbiviimisel pakkus suurimat tuge Keskkonnaameti Saare maakonna keskkonnaharidusspetsialist Maris Sepp, kelle ärgitusel projekt ette võeti ja kes korraldas õppeaasta algul infopäeva, kus kõik projekti kaasatud õppeprogrammide pakkujad said õppe sisu õpetajatele tutvustada,” tunnistab Teigamägi.

Päris kõik maakonnakoolid ja –klassid projektis siiski ei osalenud, mõnel oli ka endal samaks õppeaastaks looduse väliõpe juba kavas ning tegevust seetõttu piisavalt. Nende klasside programme pakuti aga omakorda teistele koolidele, kes olid looduse aktiivõppest säärases vormis rohkem huvitatud.

Pisut muutunud rahastuspõhimõtted

Eelmise aasta projektiga on Teigamäe sõnul tagasivaatavalt rahul enamik osalisi. Koolidele sobis tasuta loodushariduslikus programmis osalemine hästi, lisaks ei pidanud nad ise projekti koostama ja aruandluse eest vastutama. Rahulolu kinnitab ka fakt, et hiljem on küsitud võimalusi säärases projektis uuesti osaleda.

„Praeguseks on KIKi rahastuspõhimõtted loodushariduse puhul pisut muutunud ja mittetulundusühingud ei saa õpilaste loodusharidusse sellisel määral enam panustada. Nüüd tuleb sellega tegeleda igal koolil eraldi. Seega suurt projekti õpilaste loodushariduse vallas lähiaegadel meie MTÜ poolt ette näha ei ole. Pigem saame koolidele abiks olla oma kogemuse jagamisel.”

Taotlemise protsessi Teigamäe sõnul karta ei tasu. „KIK on loonud koolidele laste loodus-hariduse toetamiseks lihtsustatud programmi, kus on taustabürokraatiat vähem. Soovitan seda haridusasutustele kindlasti!”

Projekti elluviija: MTÜ SÜGress
KIKi toetus: 32 651 eurot keskkonnaprogrammist

Jaga
Kommentaarid