1. Pehmed pallid
2. Heegeldatud pildiraam Sinu lapse pildiga vanaemale ja vanaisale
3. Kootud kass

Moonika Karing


Üllatuspakk

Üllatuspakist leiab 7 kingitust, mis on pakitud eraldi kottide sisse ja igal kotil on number peal, sest avamine käib numbrite järgi.

Pakist leiab
1. Jõulu CD
2. Isevalmistatud küünal kohvitassis
3. Jõulutee
4.Oma tehtud trühvlid
5. Heegeldatud õlasall
6. Villaseep
7. Heegeldatud järjehoidja
Pakiga on kaasas avamisjuhend, et oleks natuke nalja ka siis lisaks eesti keelsele juhendile on tõlge veel mitmes keeles.
Juhendis on kirjas:
Ava pakid vastavalt ettekirjutise järgi
1. Ava pakk nr.1 (kohe kasutada)
2. Nüüd ava pakk nr. 2
3. Pane vesi keema ja seejärel ava pakk nr.3
4. Ava pakk nr.4(mõnusaid elamusi)
5. Ava pakk nr. 5
6. Enne pesema minekut ava pakk nr.6
7. Pakist nr.7 leiad midagi öökapi raamatu jaoks

Selline pakk peaks tekitama mõnusa jõulutunde.
Pakis olevad asjad on pakitud omatehtud kotikestesse ja karbikestesse, mis on kaunistatud.
See kirjeldus oli minu pakist mille meisterdasin oma sõbrannale (kahjuke ei saa pilte lisada, sest pakk juba teel), aga igaüks saab hakkama oma pakiga oma kallile inimesele.

Monika Karing


Jõulusokid


Vahvad sokid jõuluajaks pere kõige pisematele. Lisaks saab veel erilise jõulukaardi!


Katrin Kass



Isetehtud kingikotid

Püksisäärest meisterdasin kingikotid,
pluusilt kaunistuseks pitsi,
kaelast ehteks pärlid.

Sõpradele kingikoti sisse pistan kingikoti
ja veel teise ning ka kolmanda...
Nii mul aastaringselt on neilt kinke loota ,-)

Pille Hermann


Soojad kingid

Parim kink on see, mida tehakse sooja tundega ja mõeldes just selle kingi saajale. Isetehtud kingid kätkevad endas tegija soove, mõtteid ja energiat.

Minu tehtud ese on piltlikult öeldes kingisaaja peegeldus minu silmades.
Ma ei saa teha erinevatele inimestele ühesuguseid kingitusi, sest erinevad inimesed tekitavad minus erinevaid seoseid.

Järgnevalt pakun välja mõned varasemad kingitused, sest praegu valmivad pakikesed on alles saladus, nii saladus, et ma ise ka veel päris täpselt ei tea, milliseid lisandeid nad endaga kaasa haagivad, kuidas pakki poevad ja milliseid kombinatsioone moodustavad. Minu kingid saavad päris oma näo alles kinkimise hetkel.

1. Kärjemustriga sokid. Tean inimesi, kellel on just selle mustriga oma side, ühele neist viib jõuluvana sarnased sokid sellel aastal.
2. Lihtne kott nii pikkade sangadega, et saab selle üle õla võtta, kuid ka käes kandes ei lohise mööda maad. Voodriga koti ees ja sees on taskud.
Kotti saab kasutada pakendina ülejäänud kingituste mahutamisel. Sobib roheliselt mõtlevale inimesele, sest see kott on õmmeldud ülejäänud riidejupist, millest läks kaduma vaid riide sirgekslõikamise jääk.
3. Jõulukaunistused on kingituseks ootamatult külla tulnud sõbrale. Küünal on keeratud vahalehest, mida mesinikud mesilaste kärjekannude ehitamiseks pakuvad. Pärg valmis hundinuia lehtedest. Küünalt suudan kinkida pea kõikidele oma sõpradele, pärg sobib mu meelest paremini naistele.
4. Helmestest ja traadist kaelakee särtsakale ja romantilisele daamile.

Ilusat advendi- ja jõuluaega.
Ise ootan jõuluvanalt üle kõige lumevaipa.

Ell Vahtramäe


Nahast säästlikud jõulukingid.

Otsi välja vanad kulunud käekotid, saapasääred, nahkkindad, kasutud rõivad ja sul on hulk materjali, millest valmstada uhkeid ja hinnalisi jõulukingitusi kõikidele sõpradele ja sõbrannadele, vanematele, vanavanematele.... Taaskasutus ruulib!

Vaja läheb liimi, moment kõlbab hästi, kääre, nats riiet (prillitoosi voodriks) ja töö võib alata.

Prillitoosid.

Lõike tegin lihtsa, ovaalse, sisse panin pehme fliisriide, mille kinnitasin liimiga naha külge, küljed liimiga kokku, et pooled koos seisaksid. Siis augurauaga (seda on müüa igas ehitustarvete kaupluses) augud serva ja ongi punumise aeg käes. Põimida võib paelga või naharibaga, peale mida ongi prillitoos valmis. Edasi läheb kujundamiseks, mille puhul valisin pehmed nahatükid ja kortsutasin liimiga kaetud naha esiküljele, pannes eri värve, tekkiski kaunis kujundus. Ka võib joonistada kuldse markeriga või õmmelda aplikatsioone masinaga (seda siis enne põimimist).

Et prillitoosi kaelas kanda, saab selle külge kinnitada väga lihtsalt mobiili paela.

Nahatükkidest saad ise valmistada ka nahast märkmiku. Osta valmis märkmik, kleebi momentliimiga kaaned nahatükkidega üle, kaunista ja kulda omal soovil!!!

Veel saad ise teha ehteid, peavõru, juuksenõelu-pandlaid jne, kõik ikka samas tehnikas, liimides ja kortsutades.

Mõnus tubane nokitsemine pimedal jõuluajal, pane fantaasia tööle!

Salme


Mänguasi - üllatuspakk

Jõulud on kinkimise aeg. Eriti ootavad seda lapsed. Lastele on üllatuseks isetehtud mänguasi. Eriti rõõmustab teda , kui päkapikk toob kommi mõne üllatus mänguasja sees. Toon siia pilte , mida saab ise õmmelda kommide ja väikeste mänguasjade pakkimiseks.

Dekoratiivpadjad, mida saab ise ruttu valmistada.

Maie


Savist jõulukingid

Tervele meie perele tegin jõululauale salvrätikud koos rõngaga.. Materjaliks on DAS savi ja puuvillane kangas.

Rõnga läbmõõt on 4-5cm. Kink tuleb küll enne jõulumehe tulekut üle anda, sest söömine toimub ju varem.

Õele tegin veel ka Das savist käevõru ja saalomoni salli. Lisaks pihuga veel DAS savist kõrvarõngaid ,veel pole otsustanud kes need endale saab.

Das savi on huvitav ja soodne materjal ,mis ei vaja ahjus kuumutamist.

Marii


Isetehtud hoidised

Kui tsiteerida klassikuid, siis isetehtud kink on see kõige etem.

Mina panen sel aastal jõuluvana kingikotti isetehtud hoidiseid, mis on saanud kaanele kena katte tikitud või heegaldatud linikukese näol, nö kaks ühes :).

Parajaks on kuivanud novembri algul keedetud saialille-sandlipuuõli seep ning loomulikult leiab tee kingikotti hulk omavalmistatud maiustusi - trühvleid, küpsiseid, muhvinivormides Kass Arturi ampsukesed jpm.

Heegeldatud kuue on saanud ka pudi-padi poest soetatud plastmasskuulid - nendega saab pühadeks kodu kauniks.

Ruta Rannu


Piltniku võlupliiats

Minu õde tegeleb fotograafiaga ja teeb päris ägedaid pilte. Mõtlesin talle ise väikse vidina meisterdada. Nimelt ostan paar dioodi ja patareide karbi ja lüliti ja kombineerin need väikseks seadmeks.

Seadet hoiad käes ja saad mugavalt kas lüliti all hoida või vabastada ja kätt õhus liigutades saad erinevaid asju õhku joonistada ja pika säriajaga jäädvustada. Ma justkui kingiks kunstnikule pintsli, mille sarnast tal veel ei ole :) Loomulikult oleks kena, kui ta sellest ideedest enne jõule ei kuule!

Johannes


Printsessile ja maamehele

Komplekt pisikesele printsessile, mis koosneb käekotist ja sallist. Käekott ja sall on kootud, aplikatsioonid heegeldatud. Sallil on teisel küljel fliisvooder ning ka kotil on sees voodririie, et kudum väga välja ei veniks.

Maamehest pisipoisile sobib aga imehästi traka-sall :)

Reelika Puidak


Vallatud piparkoogid

Praegusesse MASU aega sobivad nagu valatult vallatud piparkoogid, mis ehk nii mõnelgi kingisaajal kas või korrakski suunurgad ülespoole keeravad.

Tiit Loog