Saadan mõned pildid. Lumelabida asemel olid abiks kaks last, kel oli lõbu laialt, kui said sel moel lume sisse käike uuristada.


Kurvilised rajad

Ma olen väike, 14-aastane poiss. Ma elan Jäneda külas korterelamus. Juba mitu aastat iga talv teen ma lume sisse raja, mis on väga vajalik, et lapsed saaksid kooli ja täiskasvanud tööle. Iga aasta teen ma väga huvitava raja. Näiteks kurvilise raja või raja, mis läheb edasi, siis paremale, ja siis jälle edasi. Kui lumi tuleb raja peale maha, siis ma puhastan raja kindlasti ära. See teeb inimesi väga rõõmsaks!

Feliks V.


Pildil Berni-Alpi karjakoer Caesar usinalt oma peret aitamas (loe: segamas) :)

Foto: Jaana V.


Saadan konkursile pildid möödunudtalviselt lumerookimisest. Olin sunnitud koos appi võetud külamehega veetma 2 pikka päeva 400m2 lauda katusel, kus kõrgusid peaaegu 2 meetrised hanged. Kuna lumest puhastada oli vaja ka kilemajad, ei jätkunud mehi kõikjale. Füüsiliselt rasket tööd ei ole ma kunagi katnud, aga see oli küll liig. Samas ei olnud valikut, sest pidevalt oli kuulda uudiseid lume raskuse all varisenud hoonetest. Kirjeldada saan ainult lumerookimise valu, sest mingit võlu küll ei olnud. Lumi oli kõvasti kokku vajunud, nii et suur osa tuli enne alla lükkamist/loopimist metall-labidaga lahti raiuda. Kõige valusam oli teise päeva hommikul, kui eelmisel päeval ülepingutatud lihastega tuli taas tööle hakata. Õnneks oli lumi suures osas tuisanud vaid ühele katuse poolele, nii et roogitav ping oli u 200 m2. Ei hakka kokku arvutamagi, kui palju kuupmeetreid sai katuselt alla loobitud. Igatahes ulatus töö lõppedes allaloobitud lumi katuseräästani ja oli hetki, kus märkasin, et katuse asemel seisan juba lumekuhjal.

Merje O.


Tatjana M.


Eelmise aasta lumelükkamised peale Monikat!

Kristel M.


Piia T.


Kolm pilti katuselt lumekoristamisest, tööriistana kasutasin iseennast katuselt korduvalt külg ees alla libistades.

Tarmo