„Elli küünlabrändi loomine oli pikem protsess, millele olin kauem mõelnud. Jõudsin selleni pärast pikka katsetamist. Esialgu ei julgenud seda ette võtta, aga ühel hetkel lihtsalt tundsin, et nüüd on õige aeg,“ rääkis Merle Reose ja lisas: „Kindlasti on igal ideel jumet, tuleb vaid sellesse uskuda!“

Esimene koht, kus Elli oma küünlaid müüs, oli Uue Maailma Päevad, kus küünlad kadusid letilt kui soojad saiad. Selle järel mõistis ta, et küünaldel oleks Eestis turgu. „Esialgu jäi see siiski toppama, sest ma ei suutnud välja mõelda õiget nime. Lõpuks jõudis see nimi ise minuni. Olen veendunud, et lihtsuses peitub võlu. Sama motot järgin ka brändingus ja kujunduses,“ nentis ta.

Praegu müüb ta oma küünlaid suuremates poodides, aga ka oma vastavatud showroom'is Mustamäe tee 44a aadressil. Loomulikult külastab ta endiselt ka erinevaid laatasid ja messe. Väga hästi läks Elli küünaldel näiteks Ilumessil.

Et müüki kasvatada, võttis Merle kasutusele ka Swedbanki nutiterminali, mis mahub mugavalt taskusse ja millega on võimalik kiirelt makseid vastu võtta.

„Tihti tulevad inimesed ostma ühte küünalt, aga kui nähakse, et on võimalik maksta terminaliga, siis ostetakse mitu küünalt. Teinekord toimub üritus looduses ja inimesed on isegi üllatunud, et saab kohapeal kaardiga maksta,“ lisas ta.

Tegelikult ei kavatse Merle üksnes Eesti turuga piirduda. Eesmärk on jõuda nii kaugele, et Elli küünlad muudaksid õdusaks ka meie põhjanaabrite kodud. „Eksport on see, mille poole püüdleme. Aeg näitab, kuidas meil sellega läheb, aga eesmärk on paigas,“ kinnitas Merle ja naeratas.

Makseterminale pakub Swedbank AS. Tutvuge teenuse tingimustega www.swedbank.ee/business või konsulteerige pangatöötajaga.

Jaga
Kommentaarid