Miniekskavaatori oluline eelis on ka tema universaalsus. Kui tahad näiteks maakodus vanu varemeid lammutada, siis kinnitad lihtsalt masinale hüdrovasara ja töö võib alata. Sama tõhus on kopa või sahaga miniekskavaator pinnase planeerimisel ja haljastustöödel, näiteks murualuse pinna ettevalmistamisel. Ehituse ajal saad sama masinaga edukalt killustikku paigaldada ja rajatise alust planeerida. Krundile vajalike torustike ja kaablite jaoks kaevab miniekskavaator imelihtsalt sobiva kraavi, samuti on temast palju abi mitmesugustel laadimistöödel.

Miniatuursus annab olulise eelise

Miniekskavaator on võrreldes suure ekskavaatoriga äärmiselt kerge (olenevalt mudelist 1–8 tonni). Tänu sellele ei tekita ta krundile kahjustusi, mis paraku kaasnevad raske masina sõitmisega. Teed ja muru jäävad terveks ning roosipõõsad näevad ka homset päeva.

Teiseks on miniekskavaator mõõtmetelt väike, tänu millele mahub ta peaaegu igasse kohta, kuhu suure masinaga ligi ei pääse. Näiteks võid selle ekskavaatoriga lammutamiseks minna kas või majja sisse. Mitte vähem oluline ei ole ka väike kütusekulu.

Miniekskavaatorile kinnitatavate kaevekoppade valik on lai ja pakub lahendusi eri töödeks. Seejuures on koppa lihtne vahetada. Lammutamistöö tarbeks saad asendada kopa hüdrovasaraga. Igal miniekskavaatoril on põhivarustuses ka sahk, millega võid tasandada maad ja täita kaevatud kraavi.

Hõlbus vedada ja müüa

Miniekskavaatorit on lihtne transportida: saad ta tavalise autotreileriga viia linnakodust maakoju ja sõbra juurest ämma aeda. Just nii, nagu parajasti vaja. Kui aga saabub niisugune õnnelik päev, kus kõik kaevamis-, lammutus-, ehitus-, haljastus- ja planeerimistööd on tehtud, võid selle tubli masina korraliku hinnaga maha müüa.

Jaga
Kommentaarid