Eelmisel aastal maitses võidurõõmu Eesti Kalastajate Selts projektiga "Kudevate lõhete kaitsmine röövpüüdjate eest". Tunnustuse pälvis ka Hans Soll oma töö eest Sindi paisuga ning MTÜ Eesti Ornitoloogiaühing nutika linnumääraja äpi eest.

Keskkonnasõbralikku ettevõtte konkurssi raames otsime tublisid Eesti organisatsioone, kes on keskkonnasaaste vähendamise ja keskkonnahoiu suurendamise nimel enam panustanud. Konkursil saab kandideerida kolmes kategoorias: keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbralik toode või teenus ning keskkonnasõbralik tootmisprotsess.

Varasemate tunnustatute hulka kuuluvad Baltic Fibres OÜ, AU Energiateenus OÜ, Kunda Nordic Tsement, AS Estonian Cell, Werrowool OÜ ja paljud teised. Parimad Eesti ettevõtted saavad võimaluse osaleda ka Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil. 2016. aastal toimuvale rahvusvahelisele konkursile esitati Eestist seitse ettevõtet: Baltic Fibres OÜ, Tartu Keskkonnahariduse Keskus, Cityntel OÜ, MTÜ Uuskasutus, AS Estonian Cell, Loodusvägi OÜ ja AU Energiateenus OÜ.
Keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitli pälviv organisatsioon saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel valida välja pakutud auhindade seast keskkonnatulemuslikkuse või enesetäienduseks auhinna, mille maksimaalne väärtus on 35 000 eurot. Parima keskkonnateo auhinna saaja pälvib rahalise auhinna ja keskkonnamärgise kasutusõiguse.

Konkurssi võitjad kuulutatakse välja jaanuarikuu lõpus. Mõlema konkursi kandidaadid osalevad Delfi portaalis avataval rahvahääletusel ning neid hindab ka hindamiskomisjon.

Ootame kõiki huvilisi osalema ning loodame üheskoos suurendada teadlikkust parema elukeskkonna loomisel. Loe keskkonnakonkursside kohta lähemalt veebist www.keskkonnatunnustused.ee või Facebooki lehelt Keskkonnatunnustused.

Jaga
Kommentaarid