Pannil grillitud veiseliha estragonikastmega
Veiseliha tükid peaksid olema ühes kaalus, loomad söönud ühel karjamaal ja vanuselt parajad.
Kasutan siin retseptis märglaagerdunud veiseliha. Märglaagerdus, mis avastati 1970 aastatel ja mis võitis ka kohe restoranipidajate südamed kuna märglaagerdatud liha kaotab vähem oma kaalu ja kasum jääb suurem.
Kuigi maitselt ei ole see kaugeltki nii hea kui kuivlaagerdunud liha.
Maitsesta lihatükid mõlemalt poolt soola ja piraga. Prae lihatükke kuumal grillpannil mõlemalt poolt ca 3-4 minutit. Praadimise aeg oleneb sellest kui küpset liha soovid.
Estragoni kaste
200g taluvõid
50g shallot sibulat
40g tükeldatud estragoni.
50ml valgeveiniäädikat
50ml valget veini
½ sidruni mahl
3 muna kollast
Sool, pipar
Keeda valgest veinist, veiniäädikast ja shallot sibulast tõmmis ning kurna läbi sõela.
Selita või ja haki estragon.
Vala kokku tõmmis ja munakollased. Vispelda vaikselt pliidi kohal kuni muna hakkab paksenema. NB! Kuumust ei tohi palju olla, muidu hüübib munakollane ja läheb tükki.
Väikse nirena vala juurde selitatud võid, pidevalt segades kuni kaste pakseneb.
Lisa hakitud estragon, natukene sidrunimahla ja maitsesta. Kaste peab jääma viskoosne.
Jätku leiba!