Põllult patta: Küpsetatud Kalamatsi kitsejuust, peedipüree ja peediõhikutega
Vaja läheb:
300g Kalamatsi kitsejuustu
30g võid
2 muna
50ml rõõska koort
2 tl tüümiani
1 spl laabijuustu
Soola, pipart
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Määri vormid/ramikenid võiga.
Pane kitsejuust ja koor blendrisse. Blenderda ühtlaseks massiks. Lisa munad, riivitud laabijuust ja tüümian, maitsesta. Blenderda kuni tekib ühtlane mass. Tõsta mass mõneks ajaks külmikusse.
Vala mass vormidesse, täida vormid kolmveerandini.
Küpseta kitsejuustu ca 20 -25 minutit seni, kuni peale tekivad esimesed pruunid laigud. Võta ahjust välja ja lase ca 10 minutit jahtuda.
Serveeri koos peedipüüreega.
Peedipüree
300g punast peeti
150ml värsket õunamahla
50ml valget veini
100ml portveini
Koori punased peedid ja tükelda.
Pane peedikuubikud potti ja vala peale õunamahl, keeda pool õunamahlast alla. Lisa valge vein ja portvein ja keeda kuni vedelik on kadunud.
Püreesta!
Peediribad
1 peet
Õli
Koori peet ja lõika õhukesed laastud või rattad. Kuumuta õli potis ja friteeri peediviilud. Tõsta õlist välja ja kuivata majapidamispaberil.