Kaitseminister Jaak Aaviksoo hinnangul on äärmiselt kahetsusväärne, et August Kengi põrmu ümbermatmisega on tulnud sügiseni oodata. „Sellistes küsimustes ei päde põhjendused, millega viidatakse raha puudumisele,„tunnistab kaitseminister Jaak Aaviksoo. „Samuti ei tohi ega saagi millegagi õigustada bürokraatlikku venitamist kirjadele vastamisel või mugavust mitte tegeleda tõsiste teemadega. Vabadussõjas langenud meestele ja naistele väärika viimase puhkepaiga tagamine on meie aukohus, mille arvel kompromisse ei tehta."

Abja vallavanem Peeter Rahnel, kes eelmisel nädalal tõdes, et Tallinna sambajama taustal tundub asi eriti absurdne ja et tal on väga piinlik topeltmoraaliga ministeeriumi pärast, oli asjast kuuldes meeldivalt üllatunud.

„Hästi meeldiv uudis," sõnas vallavanem, kelle territooriumil asuva Alliku talu akna all metsistunud kreegivõsas Vabadusristi kangelane praegu veel puhkab.

Eelmisel nädalal kirjutas Maaleht viitega kaitseministeeriumile, et rahapuudusel maetakse August Keng pidulikult Halliste kalmistule ümber alles järgmisel aastal ja kaitseministeerium finantseerib seda vaid osaliselt.