Iga-aastane seppade päev on omanäoline. Sel aastal õnnistas ilmataat sepistajaid üle 30 kraadise kuumusega. Seppade kohtumispaik oli tundmatuseni muutunud. Külamaja ümbrusesse oli rajatud kaunis park ja köök oli saanud uue sisustuse, samuti teine korrus lauad - toolid, kapid, riiulid.

6.augustil kella 11 paiku avas V Seppade päevad peakorraldaja Malle Rooba. Seppade küla platsil heisati esmakordselt MTÜ Eestimaa Sepad lipp. Kauni lipu kinkis seppadele Roosna-Alliku vallavanem Peeter Saldre. Vallavanem mainis, et praegu on vallal materiaalseid ressursse vähe, kuid ta toetab seppade ettevõtmisi igati ja on toeks nõuga. Seppade nimel tänas vallavanemat Peep Joost, kes mainis, et vajalik maaala on juba eraldatud ja nüüd on vaja mõelda, kuhu paigaldada statsionaarsed väliääsid ja muud rajatised. Põltsamaa sepp Jaak Krivin kinkis seppadele Põltsamaa tahvlitehase poolt valmistatud suure tahvli. Tööriistamuuseumi omanik Peeter Kivimäe kutsus üles kaardistama Eestimaa vanu sepikodasid. Kaaruka külamajas võis tutvuda Peeter Kivimäe tööriistade koguga.

Vaatamata suurele leitsakule sättisid meistersepad oma väliääsid paika ja sepasellide koolitus al-gas. Kohale oli tulnud 16 meistrit ja 11 sepaselli. Väga tubli oli 9-aastane sepasell Tudust pärit Mattias Mäe, kelle isa on ka sepp. Õrnema soo esindajatest sepistasid Eve Sissas ja Tiiu Väli.

Suures käsitöötelgis olid õpitoad heegeldajatele ja viltijatele. Õpitubasid juhendas Silva Anspal.

Õhtupoole lisandus veel hobuserautamise õpituba. Tublid hobuserautajad olid Urmas Kubre ja Sven Kokkota. Kaks nelja-aastast suksut olid kohale tulnud Luutsnikult Läti piiri äärest. Meistrimeeste osavad käed suutsid nagu mängeldes panna suksudele "uued kingad".

Kella seitsme paiku al-gas ühislaulmine Jüri Hennoga. Õhtul pakkus saunamõnusid Rein Murakas.

7.augustil töötasid õpitoad alates 10-st. Päeva kulminatsiooniks sai Kihnu Virve pereansambli kontsert, mis meelitas kohale üle kahesaja austaja. Peale kontserti oli kõigil soovijatel võimalus Kihnu Virvega pilti teha ja autogrammi saada. Kihnu Virvele kingiti mälestuseks seppade päeva medal ja kepp.

Kell kolm esines Kaalepi laste näitering KRATT etendusega "Juku ja sõbrad". Paide huviteatri lustaka näitemänguga "Mäeküla piimamees" jätkus sisutihe päev. Malle Rooba tänas kõiki meisterseppi, sepaselle ja korraldajaid kauni tänukaardiga.

Mihkel Rooba tehtud lauluga võiks kokku võtta 2010. aasta Seppade päevad:

KAARUKA SEPPADE POLKA

Ei saa me kallis Kaaruka
Nüüd suvel ilma sepata.
Siin törtsub lõõts ja
Mürtsub vasar.
On ääsi ääres väga palav.

Refr. Ei saa need sepad sellita,
 et tulla suvel Kaaruka.
Mis sepal talvel ikka teha
Kui suurest suvest unistada.
Meil suvel kokku saavad nad
Ja kindlasti just Kaarukal.

Refr. Ei saa need sepad sellita, et tulla suvel Kaaruka.