13. ja 14. detsembril toimus Maarja rahvamajas jõulumüük ning sai osaleda ka töötubades. Sellele omapärasele ettevõtmisele aitasid kaasa Tabivere ja Jõgeva valla ühendused ning see kandiski pealkirja “Koostöös peitub jõud”. Kahel päeval oli avatud müügituba, kus sai osta käsitöötooteid, ehteid, loodustooteid, riideid, sukki, sokke, mütse ja muud kaupa, mis olid sobilikud nii kingikotti kui tarbeesemeteks ja mis oli seltside ja ühenduste liikmete kätetöö. Nii saadi oma kaupa ostjatele ka tutvustada ja anda koos sellega kaasa pisut südamesoojust.

Jõulumüügipäevadel toimustegevus ka töötubades. Õpiti piparkooke valmistama ja südamepaelu punuma. Soovijad said cerniti voolimismassiga valmistada mitmes stiilis ehteid. Segades kokku erinevaid toone, saadi pärast põletamist tooted, mis justkui portselanist valmistatud. Kes soovis, sai õppida ka nukumööbli tegemist. Valmisid sisustatud nukutoad, kus kõik vajalik nukuelu elamiseks olemas. Õpitubade juhendajatel Helgi Kaevalil Kaarepere külaseltsist ja Endla Koolil ning Anne Otsusel Maarja-Magdaleenast olid käed-jalad tööd täis, sest mõlemal päeval jagus õpitubades osalejaid hulganisti. Hea meel on sellest, et ka noored innuga kaasa lõid.

Maarja-Magdaleena külatoas toimus seminar, milleks seltside esindajad olid kodutööna ette valmistanud kokkuvõtliku esitluse ühistest ettevõtmistest oma piirkonnas, nende võimalikkusest ja vajadustest. Seminarilt jäid kõlama mõtted, et koostöö on liikumapanev ja edasiviiv jõud ning oluline on seda eri põlvkondade vahel tihendada. Ümarlaual vestlesid külaliikumise eestvedajad Kassinurme külaseltsist, kultuuriseltsist Vanaveski, Kaarepere külaseltsist, Juula külaseltsist, Särje küla seltsist, Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsist. Seminaril osales Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse esimees Karina Kaarepere.

Kahe päeva sisse mahtus ka isetegevusprogramm, kus meelelahutust pakkusid kultuuriselts Vanaveski ja Maarja-Magdaleena külateater. Kohvikus aga pakuti maitsvat seljankat ja seenesuppi, mis valminud Elistvere Suurköögis.

Üritust toetasid Põllumajandusministeerium ja Liikumine Kodukant läbi Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse.