Kõiki neid häid ümberkujundusi aitavad teoks teha õpetajad Leonid Gaškov ja Anastassia Undusk ning gümnaasiumi hoolekogu juhataja Galina Zamošnikova, kunstilise kujunduse eest aga kannab hoolt käsitööringi juhendaja Alina Kruzberg.

Vera TŠERNOUSOVA
projektijuht

MUDELLENNUKIGA  SAALI, KLASSI, TUPPA, EKRAANILE JA STAADIONILE

20. oktoobril oli Kiviõli Vene Gümnaa­siumi saalis erineva suuruse, kuju ja ehitusega lennukeid ning ekraanil sai lennuimitaatori vahendusel kontrolli­da oma lennumasina juhtimise oskust. Õpilaste, eriti väikeste huvi oli suur ja julgemate nii edu kui ka ebaõnnestu­misi ekraanil jälgiti huviga.

Kiviõli Vene Gümnaasiumi mudel­lennuring tegutseb kooli A-korpuse neljandal korrusel Romas Šalkaus­kase juhendamisel juba viiendat aastat. Nelja aasta jooksul on selle muresid ja rõõme saanud tunda üle 50 erinevas vanuses õpilase. Palju on olnud uudis­ta­jaid, ja ehkki kõik pole jäänud ringis tegutsema, on huvi valdkonna vastu stabiilne.

Raadio teel juhitavatest hävitajatest kummimootoritega toamudeliteni - ja kõike seda saab ise planeerida,  kokku panna ja katsetada.

Romas ongi veendunud, et esimeses klassis on ehk natuke vara alustada, aga 2. klass on juba paras aeg tõsise­maks tutvumiseks. Vanusepiiri ei ole. Oma kätt proovima on oodatud kõik, kes raadio abil juhitavast tehnikast, eriti lendavast, huvitatud on. Eriti ootab ring aga neid, kel kihk ehitada oma lennumasin.

Romas Šalkauskas on klubi FUN PILOT liige. Klubi ühendab Jõhvi, Kohtla-Järve, Narva, Sillamäe ja Kiviõli huvilisi, aga just Kiviõli ringil on ette näidata ka 2010.a MM 6. koht hävitajate klassis.
Kool ootab tehnikahuvilisi noori ja ka täiskasvanuid.

Informatsioon:
Romas Šalkauskas ringi juhendaja - tel:  5690 0015; Veera Tsernoussova kooli huvijuht - tel: 5060 182
Tuge annab ka klubi koduleht WWW.FUNPILOT.eu

Arne PIIRIMÄGI