Seetõttu askeldavad linnateatris praegu näitlejate asemel OÜ Arens Ehitustööd töömehed, kes teevad soojustustöid. Tööd teostatakse etapiviisiliselt ja soojas majas saab esimene etendus toimuma 25. veebruaril, mil Tartu Uus Teater toob Kuressaarde lavastuse „Ird, K.". Rõdule pääsemine on veebruaris veel mõnevõrra ebamugavam, sest käia tuleb ühest uksest, kuid etendustega saab sellegipoolest alustada. Teine nn töödefront jääb veel ehitajate kätte ja remondiga saadakse ühele poole märtsi keskpaigaks.

Remondist hoolimata on Kuressaare Linnateatri näitlejatel käed-jalad tööd täis. Jaanuaris ja veebruaris sõidetakse aktiivselt mööda Eestit ja antakse külalisetendusi. Veebruaris on erinevais Eesti paigus kavas üheksa väljasõiduetendust. Aasta alguse kolme kuu sisse mahub 25 omaetendust. „Lavastustega on palju tööd tehtud ja teatri suhtes oleks ebapraktiline ning näitlejate suhtes ebaaus sellega piirduda. Sellepärast mängime samapalju ka väljaspool, Kuressaarest Võruni välja," annab Aarne Mägi mõista, et väljaspool koduteatrit mängitakse ka muul ajal, mitte ainult remondi tõttu. Kuressaare Linnateater on väisanud teiste toredate Eesti paikade hulgas Jõgevat, Tartut, Valgat, Paidet, Raplat, Põltsamaad, Tormat, Märjamaad, Keilat jt. Sügisel minnakse kindlasti Virumaale.

„Saaremaa publikule mängime ühte lavastust 10-15 korda, seda pole sugugi vähe. Siinne kultuuritarbimine on kuskil 10 % elanikkonnast. See tähendab seda, et kui meil on saalis 200 kohta ja Kuressaares on ümmarguselt 15 000 inimest, siis 10% moodustab 1500 inimest. Järelikult on Kuressaare nn teatritarbimine umbes 8 saalitäit etenduse kohta. Mängime ühte lavastust tavaliselt 10 korda, rekordiks on olnud 15 etendust. Keerulistele aegadele vaatamata on külastajate arv linnateatri omalavastustel tõusnud. „Kui inimesed asju enam osta ei jaksa, siis kultuuri tarbitakse natukene rohkem. See puudutab kõiki kultuuriüritusi," toob Aarne Mägi välja huvitava fakti. Ega teatriskäiminegi odav pole, kuid saadav emotsioon on Mägi sõnul kindlasti parem, kui 8 või 10 euro eest ostetud asi. Pealegi on asju, millest võiks teatripiletite kasuks loobuda. Kuressaare Linnateatri piletid on tegelikult Eesti lõikes ühed odavamad.

Teatrikülastajatel on vahel tekkinud küsimus, miks käib Kuressaares nii vähe külalisteatreid. Tegelikult oli 2011. aastal sama palju külalisetendusi kui eelmisel, üleeelmisel ja üleüleeelmisel aastal. See arv pole sugugi vähenenud, kinnitab Mägi. „Paraku peavad teised teatrid Kuressaarde tulekut ebarentaabliks. Suuremate teatrite koosseisud on suured ja seetõttu on otstarbekam tulla siia tükkidega, kus on kaks-kolm näitlejat. Väga suurt koosseisu ei võimalda ka Kuressaare Linnateatri lava ja tegelikult teevad teatrid üha vähem väljasõiduetendusi," võtab ta võimalikud kitsaskohad kokku.

Eesseisva aasta peale mõeldes loodab Aarne Mägi, et külastajate arv ei vähene, vaid pigem ikka suureneb. „Kuressaare ja Saaremaa publik on tubli! Mul on hää meel tõdeda, et on teatud grupp Saaremaa inimesi, kes kohe väga aktiivselt teatris käivad. Tean neid juba nägupidi! On selliseid kultuurilembelisi inimesi, kes kohe tulevad ja ootavad," tunneb Aarne Mägi heameelt. „Kes on enda jaoks teatri ära unustanud või kes pole sootuks Kuressaare Linnateatrit külastanud, astuge julgelt teatrisse sisse mõnda etendust vaatama! Tulge vaadake, see siin on vahva maja ja siin tehakse vahvaid asju! Kui see lugu, mida inimene lavalt näeb, talle korda läheb, siis me teeme õiget asja."

Informatsiooni Kuressaare Linnateatri tegemiste ja mängukava kohta leiab teatri kodulehelt http://www.kuressaarelinnateater.ee/

Hea lugeja, mida sina Kuressaare Linnateatrist arvad? Mis meenub?