19. veebruaril pidas Kiidjärve raamatukogu oma 55 sünnipäeva koos heade sõpradega.

Aega ei saa raha eest osta ega
postiga tellida....
Aega saab lihtsalt võtta ja
veeta ja jagada....

Nende ridadega alustas raamatukogu juhataja Krista vastuvõttu all fuajees ja tänas kõiki, kes võtsid aega, et seda teistega veeta ja jagada.

Muusikalise tervituse tõi naisansambel Laulurõõm Tiiu juhendamisel. Laulurõõm laulis kolm laulu: "Kodu", "Metsateel" ja "Raamat".

Oli tulnud ka kaks telegrammi, need luges ette Reeta.

Austatud Krista ja kõik Kiidjärve raamatukogu sõbrad! Õnnitlen teid teile armsa ja tähtsa raamatukogu sünnipäeva puhul. Kiidjärve raamatukogu tähtsust ümbruskonna inimestele on raske ülehinnata. Hoiame seda vaimuvalguse majakat, arendame seda kogukonna liitjat, täname tema tubli ja väsimatut perenaist! Ilusat pidu!

Urmas Klaas
Riigikogu Kultuurikomisjoni esimees
(Saadan oma tervituse kirjalikult, sest olen tööülesandeid täitmas kodunt kaugel.)

Kallis Kiidjärve rahvas!
Õnnitlused ja ilusat pidu.
Tervitavad Sirje ja Rein Nilbe 

Vastuvõtt jätkus üleval saalis, kus raamatukogu juhataja ei rääkinud mitte töödest ja tegemistest, vaid inimestest, kellega tal on tulnud kokku puutuda töö käigus läbi kahe aastakümne.

Raamatukogu olid õnnitlema tulnud Põlva Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Peeter Aas, Põlva Keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Külli Ots, Vastse-Kuuste vallavanem Lennart Liba ning allasutuste juhid Inge Kalle ja Irina Retkova, kolleegid Mall Kõpp ja Külli Tohvri Vastse-Kuuste raamatukogust, Kiidjärve raamatukogu lugejad, külaseltsi liikmed ja muidu head sõbrad. Aitäh kaunite sõnade, kingituste, lillede ja kallistuste eest!

Seejärel sooviti šampusepokaalide kõlinal raamatukogule õnne ja tervist, sai maitsta häid suupisteid ja lehitseda raamatukogu mahukaid kroonikaid või lihtsalt juttu puhuda. Fuajees oli võimalik vaadata fotomeenutust möödunud aegadest.

Kaunist muusikat tegi "Duo Jaak ja Hillar" ehk duo suupillile ja kitarrile, mis meeldis rahvale väga.

Tänan kõiki, kes selle päeva pidulikuks ja kenaks kujundasid!

Tänan Vastse-Kuuste vallavalitsust ja Kohaliku Omaalgatuse Programmi, kelle toetusel tore päev aset leidis.