Kui riik ja Euroopa Liit jagavad raha kõikvõimalikeks projektideks, siis kaubandus on välistatud. Võimalikuks saab rekonstrueerimine tänu ühistu liikmeskonnale, kes on suutnud hoida ühiskaubandust. Liikmeid on meil tänase seisuga 614. Kahekümne iseseisvusaastaga on 36 ühistust keskühistusse alles jäänud 19. Liikmed, teie olete selle ehituse taga, teie olete selle omanikud ja teie pärandate selle ka oma lastele ja lastelastele.

Tähelepanuväärne on see, et praegune EDU kontseptsioonile vastav kauplus, mis oma uksed Kilingi-Nõmmes sulgeb, jääb viimaseks Eestis. Uuesti avatuna kannab kauplus KONSUMI nime. Nimi tähendab eelkõige teatud ühtsetele tunnustele vastavust üle vabariigi. Kauplus oli, on ja jääb Kilingi-Nõmme Majandusühistu omandiks, jääb meie liikmete omandiks. Kaupluses suureneb kaubavalik nii laiuti kui ka sügavuti. See ongi see, mida praegu Kilingi-Nõmmes vajame ja millest puudust tunneme.

Nostalgiliselt tähistab EDU 1. aprillil 2012 oma viimast, 17-aastast sünnipäeva. Aasta hiljem ollakse KONSUM. Tundmatuseni muutub kaubamaja. Kui tänase EDU müügisaali suuruseks on 235 m2, siis uues, rekonstrueeritavas poes saab see olema 657 m2. Külmutuspind suureneb ligi 2 korda. See vast ütleb kõik käimasoleva ehituse kohta, mis peab valmima selle aasta novembrikuuks.

Projekt valmis EETEPROJEKTis Tallinnas, ehitajaks Pärnu REV, seadmed Sisustuseksperdilt, tehnoloogia meilt koostöös ETKga. Töödejuhatajaks objektil on Pärnu REVi poolt Enn Alunurm, omaniku järelvalvaja FIE-na Jüri Rahu.

See on erakapitalil valmiv suurim ehitusobjekt käesoleval aastal Kilingi-Nõmmes. Swedbank on meie koostööpartneriks.

Ehitus on jagatud kolme ehitusfaasi. See loob võimaluse kauplemise jätkamiseks ehituse käigus. Võimalik, et teatud perioodil jääb kauplus ka suletuks. Ostjate sisenemine ja väljumine kauplusse muutuvad ehituse käigus, millest ka teatame. See loob palju ebamugavusi, kuid usun teie andestusele. Vabandan juba ette! Informatsiooni püüame jagada õigeaegselt.

Oluline on, et kaubanduskeskuse välimus ja sisu oluliselt muutub, et koostöö valla ja ametkondadega sujuks üksteist mõistvalt ja toetavalt. See on meie ühine töö, meie liikmete panus Saarde valda ja Kilingi-Nõmme linna. Ehitus käib.