Kell 10 oodatakse Reiu Puhkekeskusesse lastega peresid perespordipäevale, korraldajateks vald ja spordiklubi Raudmees. Tegevused igas vanuses lastele: mängitakse kommipimesikku, visatakse täpsust, joostakse karkudega jne.

Spordipäev läheb kell 12 sujuvalt üle vabariiklikuks duatloniks, aladeks on jooks ja maastikurattasõit.

Pipi ja Oravapoiss

Kell 11 lõbustavad Rattapargi mänguväljakul toimuval lastehommikul lapsi Pipi ja Oravapoiss. Korraldajaks on mänguväljaku rajanud MTÜ Edela Eesti Arenduskeskus, kes veab üritust koostöös RE Pärnumaa Klubiga.

Oodatud on eelkõige pere pisemad ja kuni 10 aastased koolilapsed.

Skatepargi avamine

Kella 12ks on planeeritud nii sügisel spordikeskuse taha ehitatud skatepargi pidulik avamine kui „OnWheels Open Season" suvise hooaja avapauk üleriigilise võistlusega. Lindilõikamisele järgnevad avasõnad vallavanem Kuno Erkmannilt.

Võistlused toimuvad kolmes kategoorias: rula, trikiratas ja tõukeratas. Üritusele on lubanud tulla Eesti paremik, kelle hulgast selgitatakse välja parimatest parimad. Igal kategoorial on 3 erapooletut kohtunikku. Publikut hoiab kursis päevajuht ja muusika eest vastutab DJ. Autasustamine tõotab jääda lausa õhtuks. Ürituse lõpp on orienteeruvalt kell 21.

Ettevõtmise õnnestumisele aitavad kaasa Monster Energy Estonia, OÜ On- Wheels, MTÜ Rahinge, Nike, Lion, Klubi BUSS, OÜ Fameron, NAF ja loomulikult vallavalitsus.

Skatepargi avamisega kaasneva suurvõistluse eesmärk on kohaliku rulapargi tuntuse tõstmine ekstreemspordi huviliste seas, et tõsta rulapargi külastatavust, selgitada välja parimad ja motiveerida andekaid sõitjaid ning suunata noori aktiivsemale eluviisile.

Õuemängud

Kell 13 korraldab meie avatud noortekeskus õuemängud Paikuse Põhikooli sisehoovis lastele vanuses 6-16 aastat. Kavas on sulgpall, petank, orienteerumismängud. Ei mingit võistlemist - igale osavõtjale midagi meeleheaks! Pisemate jaoks on hoovis üles pandud ka täispuhutav batuut. Rulade ja rulluiskude laenutus. Ja lõpuks ca kell 15 pakuvad koolivägivalla vastase liikumise „Julgelt vastu!" eestvedajad vaatamiseks põnevat õhupalliaktsiooni. Üritust väisab ka jäätiseauto „Jätsiabi".


10.00 Perespordipäev Reiu Puhkekeskuses
11.00 Pipi ja Oravapoiss Rattapargi mänguväljakul
12.00 Skatepargi pidulik avamine
12.00 Duatloni (jooks ja maastikurattasõit) etapp Reiu Puhkekeskuses
12.30 „OnWheels Open Season" suvise hooaja avamine skatepargis
13.00 Õuemängud põhikooli sisehoovis