Millised suurimad muutused toob kaasa uue hoone valmimine?
Kristo Tohver: „Muudatusi on mitmeid ja need on suunatud nii golfimängijatele kui ka laiemale üldsusele. Kõige olulisem on ehk uute teenuste tekkimine klubihoonesse. Uus klubihoone saab olema köetav, hubane ja mugav ning siin saab igapäevaselt toimima korralik a’la carte restoran, kuhu saavad tulla ümberkaudsed inimesed. Restorani osa on klubi osast eraldiseisev ja kaunite vaadetega kogu golfiväljakule ning sobib ideaalselt nii ärilõunaks, romantiliseks õhtusöögiks kui pidulaua korraldamiseks näiteks sünnipäevadel. Teiseks lisandub uuele klubihoonele seminariruum, mis võimaldab firmadel meie juurde tulla oma nõupidamisi ja seminare korraldama, kuid kindlasti saavad seda kasutada meie klubiliikmed, siin treenivad lapsed ja näiteks ümbruskaudsed koolid, kui neil peaks selle vastu huvi olema.

Veel tulevad teisele korrusele väikesed nn klubiruumid privaatsaunaga, mida on samuti võimalik soovi korral üürida. Kuna esimesele korrusele jääb alles suur saal, siis koos ülemise restoraniga suudame mahutada majja 150 - 200 inimest, seega on edaspidi meil teretulnud nii pulmapeod kui ettevõtete jõuluõhtud.

Golfimängija seisukohast laienevad oluliselt riietusruumid, samuti tuleb nii-öelda mini-spa erinevate saunade, külmavee basseinide ning isegi väike spa – hoolitsuste ja massaaži tuba. Pärast golfiringi saab istuda teise korruse terrassil ning nautida karastavaid jooke ja golfiväljaku kauneid vaateid.“

Pärast renoveerimist on klubihoone kahekorruseline ja pinda selles 1280 m2. Renoveerimsprojekti tegid arhitektid Mai Šein ja Jaan Tiidemann, kes olid ka senise klubihoone autorid. Lisaks neile on kaasatud eraldi sisearhitekt - Hanneloore Kääramees. „Klubihoone arhitektuurses lahenduses on esikohal golfimängu saladused,“ tutvustab Kristo Tohver projekti. „Hoone peavaade ehk põhjapoolne külg kujutab endast õhkutõusva golfipalli lennu trajektoori. Samas ülalt vaadates on hoone saali osa golfis avalööki tehtava kepi ehk driveri kujuga. Kui hoone välisfassaad on pigem vertikaalselt planeeritud, siis vastukaaluks on sisekujundus üles ehitatud horisontaalsetele lahendustele. Nii sise- kui välisarhitektuuri ühtne joon on aga golfimängu saladused ja detailitäpsus.“

Koos uue peahoone valmimisega laiendatakse ka asfalteeritud pinnaga parkimasala, mis suureneb praegusega võrreldes ligi kaks korda. Ehituse peatöövõtja Megaron-E on lubanud, et renoveerimistööd saavad valmis 1. aprilliks 2015.