“Rõhk on seekord kantud ideest “Naturlich Estland” ja stendi kujundus inspireeritud metsast,“ tutvustas Sõrmus tänavust eripära. “See näeb välja nagu männimets ning suupistevalikus on metsamarjad, seened ja ulukiliha.“

Põllumajandusminister Ivari Padar, kes osales Grüne Woche raames toimunud globaalfoorumil ja põllumajandusministrite tippkohtumisel, lausus: “Kuna Berliini sõidavad iga aasta jaanuaris toidu- ja põllumajandussektori võtmeisikud üle maailma, saame Eestit ja meie toiduainetööstuse saavutusi tutvustada väga suurele publikule.”

Eesti stendi menüüst leiavad Grüne Woche külastajad näiteks põdralihast grillvorstikesed Põltsamaa sinepi ja rukkileivaga, rukkitaskus põdraburgeri suitsupeekoni, mädarõikakastme ja soolakurgiga, jahimehesupi männiriisikatega, külmsuitsu-põdrafilee, kiluleiva vutimunaga, õlletainas küpsetatud räime, jõhvikatordi jne.

Pakutava hulgas on ka Eesti juustud, kohukesed, karulauguga või, kalatooted, mesi, moosid ja marjakrõpsud, maiustused, taimeteed, metsmarjadest mahlad, vutimunad, rukkileib, hele ja tume õlu, naturaalne õunamahl, liköörid Vana Tallinn ja Kristallkümmel, Põhjaka astelpajunaps, Moe maheviin jpm.

Berliinis tutvustatakse ka Eesti turismivõimalusi erilise rõhuga maa- ja loodusturismile. Eesti Maaturismi Ühingu esindajad võtavad laupäeval osa ka partnermaa Läti stendil toimuvast Läänemere toidutee esitlusest, kus on väljas turismialased infomaterjalid ning pakutakse Eestile ja teistele Läänemere riikidele iseloomulikke suupisteid.