Tartu botaanikaias kasvab üle 300 taksoni orhideesid ja neist üle 60 näitab oma õisi näitusel. Näha saab nii koduselt aknalaualt tuttavaid kuukingasid kui põnevaid liike. Kui suurte ja värvikate õitega käpalised püüavad kõikide pilku ja ei jää möödujate tähelepanuta, siis miniatuursete õitega käpalised tuleb taimede vahelt hoolega üles otsida.

“Nii nagu taimedega ikka, õitsevad ka orhideed ikka siis, kui neil on sobiv aeg. Osa käpalisi on juba ära õitsenud, osa õitseb juba mitmendat korda ja nii mõnelgi on õitsemine alles ees,” räägib Lepik. See tähendab, et külastajad leiavad kasvuhooneid külastades alati midagi õitsemas.

Orhideede hulka kuuluvad kuukingad on ka kodus kergesti kasvatatavad ja kuna neid on aretatud laias valikus, pakuvad nad kevadtalvisel ajal rõõmsa värvilaiguna silmailu. Näitusega samal ajal toimuvale orhideekonkursile on oodatud orhideekasvatajad, kelle taimed praegu õiteilu pakuvad.

Kõik konkursil osalejad saavad tasuta aastase priipääsme botaanikaaia kasvuhoonetesse. Rahva poolt valitud esikolmiku taimede omanikud saavad auhinnaks ka uued hoolealused. Taimi konkursile saab tuua reede, 6. märtsini.

Kellele hakkasid aga need suursuguste õitega lilled meeldima, neil on võimalik pärast näituse külastamist osta endale mõni taim koju kaasa, kuna kohapeal pakub laia valikut orhideesid aianduskeskus Jardin OÜ.

Orhideenäitus on Tartu botaanikaias avatud 7.-15. märtsini iga päev kell 10-17. Huviliste jaoks toimuvad 7. ja 14. märtsil kell 12 ja 14 ekskursioonid kasvuhoonetesse.