23.–28. märtsini peeti Poolas Torunis Euroopa sisemeistrivõistlused kergejõustikus seenioridele. Eesti võistkonnas oli 28 inimest, neist Mati Tiidre ja Avo Kergand Raplamaalt. Ka Kergandil läks hästi – hõbemedal viievõistluses M60 klassis. Mati Tiidre vanuseklassis oli üheksa võistlejat, kellest kolmega heitlevad nad iga kord medalite nimel. Tiidre ületas 2.80 ja võitis. Sama tulemusega tuli ta Euroopa meistriks ka 2013. aastal Hispaanias San Sebastianis.

„Tahtsin seekord küll 2.90 hüpata, et korrata isiklikku rekordit ja tegin ühe katse, aga emotsioonid olid võidust juba nii laes ja seekord rohkem ei üritanud,“ rääkis Tiidre. Ta oli rahul, et tulemus 2.80 on püsinud, sest sügisel käis mees operatsioonil ja ettevalmistusaega võistluseks jäi napiks. Eesmärgiks on 3 meetrit kätte saada, seni pole see vigastuste pärast õnnestunud.

Toruni spordihall on hiljuti valminud hiigelsuur ehitis, kus seenioride EM oli esimene suurvõistlus. Teivashüpe kui atraktiivne ala tõmbas ligi palju pealtvaatajaid. See kõik oli väga emotsionaalne, millele ilusa punkti pani seismine pjedestaali kõrgeimal astmel ja kõlas Eesti hümn. Tiidre ütles, et loomulikult on staadionile minnes väike närv sees, aga kui on juba proovihüpped tehtud, on ta võistlusel vana rahu ise.

Eelmisel aastal kirjutasime valla lehes (MN 23.04.2014),kuidas Tiidre võimles end seljavalust vabaks ja 66 aastaselt juhuslikult teivashüpet proovides leidiski meeldiva spordiala. Iga päev teeb ta läbi harjutuste kompleksi viis tiibetlast ja teeb jõuharjutusi. Kodus on ka hüppeplats.

„Ma hirmsasti tahan teha, aga ei tohi üle treenida, nii on vigastused kerged tulema.“ Neidki on tulnud üle elada. Kord nädalas sõidab mees Lasnamäe kergejõustikuhalli, kus teda juhendab Art Artov. „Minu tulemus on tulnud tänu temale,“ tunnustab Tiidre oma nõumeest.

Väga tänulik on Tiidre Märjamaa spordiklubile, kes toetas võistlusele sõitu rahaliselt. Kultuurkapital on katnud võistlustel osalemise tasu ja lapsedki toetavad isa võistlussõite. Selline abi on väga oluline, vaid pensionist oma harrastuse kulu katta ei suudaks. „Mulle meeldib teivashüpe väga. Kuni suudan veel joosta ja teivast käes hoida, seni tahan jätkata,“ ütles Mati Tiidre.

3.–17. augustini on Prantsusmaal Lyonis seenioride maailmameistrivõistlused ja Tiidre soovib ka seal võistelda.