Vahuveini õhtu
Kuulsaim traditsioonilisel meetodil valmistatud vahuvein on Champagne. See vein on eranditult toodetud Champagne piirkonnas Prantsusmaal. Paljud vahuveinid toodetakse teistes riikides ja piirkondades, nagu Blanquette de Limoux Lõuna-Prantsusmaal, Espumante Portugalis, Cava Hispaanias , Franciacorta, Trento DOC, Oltrepò Pavese Metodo Classico ja Asti Itaalias.
Ürituse käigus tutvustati vahuveinide tootmise meetodeid, näiteks traditsiooniline ja Charmat meetod.
Toimus degusteerimine.
See üritus on korraldatud ABDI (Alliance of Baltic Drink Industry) poolt. See on projekt teemal "Euroopa Liidu veinid Baltic States", mida rahastab Euroopa Liit Balti riikides. Projeketi eesmärk on tõsta teadlikkust leedulaste, lätlaste ja eestlaste seas Euroopa veinide osas. Tutvustada kaitstud päritolunimetusega piirkondi, geograafiliste tähistega piirkondi ja viinamarjasorte; õpetada eristama ja valima kõige ahvatlevama maitse ja mõistliku hinnaga tooteid; anda teadmisi ja tagada ka ainult vastutustundlik tarbimine.