Taivo Molok Põlvamaalt on enda peamiseks sihiks seadnud Põlva Agro tippkarjale võimalikult hea sööda varumise. Nii on tal uhke kõrge mais ning kadestamist väärt rohumaad, kuid ka näiteks raps ja nisu lubavad head saaki.

Suure põllumajandusgrupi, Saimre, taimekasvatusjuht Tõnis Riisk ja Tuuli Vaarak Savikoti Agrost on tuntust kogunud kui viljelusvõistluse võitjad.

Tuuli Vaarak on Savikoti Agros üle võtnud oma eelkäija Urmas Nurmsalu rukkikasvatustarkuse, kuid ettevõttel on ka võimas oapõld. Nisusaak jääb võib-olla tippudele pisut alla sordi tõttu, ent põllud on korras, puhtad ning ilusad.

Õhtuks jõudsid külalised ka Pärnumaale Põhara OÜ-sse Jaanus Põldmaa juurde. Tema kasvatab häid saake mitte just kõige paremate muldade piirkonnas Audru vallas. Sellistes tingimustes näitavad ilusad põllud viljakasvataja oskusi eriti hästi.

Parima taimekasvataja kandidaate esitasid tänavu Eestimaa Talupidajate Keskliit, Põlvamaa Põllumeeste Liit ning Viljeluspäevad MTÜ. Parima taimekasvataja valib välja komisjon, kuhu kuuluvad oma ala spetsialistid. Kõik kandidaadid kutsutakse sügisel peole, kus parim mees välja hõigatakse.

Maamajanduse Edendamise Sihtasutus valib parimat taimekasvatajat teist korda. Mullu anti tiitel välja esimest korda ning selle sai OÜ Voore Farm taimekasvatusjuht Margus Lepp.