Sama päeva õhtul teatati häirekeskusest taas, et linnahalli juurde on (samuti koos puuriga) jäetud kaks tuhkrut, kes loomakaitsjast vabatahtliku kohalesaabudes osutusid kolmeks tšintšiljaks.

Kuna Tallinna ja Harjumaa piires loomadele varjupaiga teenust pakkuv Loomade Hoiupaik pisiloomi lepingujärgselt vastu ei võta ning neil puuduvad selleks ka sobivad tingimused, võttis Landsmann ühendust Eesti Loomakaitse Seltsiga ja koos leiti loomadele kiiresti vajalik varjualune kolme erinevasse hoiukodusse.

Lähipäevil jagab selts loomad veel rohkemate hoiukodude vahel ära, et neile jaguks rohkem ruumi ja tähelepanu.

Üks papagoi on rõngastatud vasest rõngaga. Mitmed merisead nägid välja üsna nälginud, hooldamata ja sotsialiseerimata. Politsei on alustanud loomade hülgamise osas menetlust.

Selts toimetab loomad veterinaarsele ülevaatusele. Nende toidu- ja raviarved on seltsi hoole all olemise ajal lubanud katta Tallinna keskkonnaamet.

Seadusejärgselt on selts kohustatud enne loomade uutesse kodudesseloovutamist hoidma neid oma hoole all vähemalt 14 päeva.

Inimesi, kes on Eesti Loomakaitse Seltsiga ühendust võtnud ja soovivad hüljatud pisiloomadele kodusid pakkuda, on juba üsna palju.

Kõikidel soovijatel palub Eesti Loomakaitse Selts täita loomasoovija ankeedi ning võtab kõikide huvilistega ühendust 14 päeva pärast, valides soovijate seast välja sobivaimad kodud.

Loomasoovijad peavad suutma tagada loomadele ruumikad puurid, vajadusel veterinaarabi, igapäevase hoolitsuse ja teised vajalikud pidamistingimused.