Kogumiskasti võib tuua paarilise kaotanud sokke, rõivaid, mille pesumasin liiga kitsaks pesi, vanu ja kulunud voodilinu ja käterätikuid, ühesõnaga kõike.

“Algatus on suunatud eeskätt keskkonnale. Lühemas perspektiivis on meil selge visioon vältida raiskamist ja vähendada prügimäele sattuvate jäätmete kogust. Pikemas perspektiivis soovime aga leida lahenduse, mis võimaldaks kõikide tekstiilkiudude ümbertöötlemist ning taaskasutust,” tõdes H&Mi tegevdirektor Karl-Johan Persson.

Rõivakogumiskastid on olemas kõikides Eesti H&Mi kauplustes. Iga riidekogumiskasti toodud rõivakoti eest saab klient tänuks ühe -15% allahindluskupongi, mida saab lunastada oma järgmisel ostul. See kehtib ühele esemele. Kauplusesse võib tuua maksimaalselt kaks kotti päevas, mille eest saab kupongi.

Kokkukogutud rõivastega tegeleb H&Mi partner I:Collect, mis pakub tekstiilide ümbertöötluseks ja taaskasutamiseks sobilikku taristut. I:Collect on üks maailma juhtivatest tekstiili taaskasutusega tegelevatest firmadest.

Lisaks sellele annetab H&M igalt kogutud rõivakilogrammilt kohalikule heategevusorganisatsioonile 2 eurosenti. Algatuse algusfaasis 2013. ja 2014. aastal oli selleks Eestis UNICEF Eesti, alates 2015 tehakse koostööd SOS Lastekülade Eesti Ühinguga. 15. aprilli seisuga on alates 2013. aastast kogumiskastidesse toodud 101,4 tonni rõivaid ning selle summa põhjal on arvutatud annetussummaks kokku 2020 eurot.

18. - 24.aprillini ülemaailmselt toimuva taaskasututusele suunatud algatuse World Recycle Weeki vältel on H&Mi eesmärgiks koguda oma klientidelt 1000 tonni mittevajalikke või kulunud rõivaid, seda üle 3600 H&Mi kaupluses üle kogu maailma.