Sel aastal on näitavad Koeraspordiklubi Koeruse koerad agilityt ehk tõketega raja veatut läbimist, sportkoerteklubi TrainDogs Estonia kollektiiv weightpullingut ehk nagu nimigi ütleb, saavad koerad hakkama ka sõna otseses mõttes raskemate ülesannetega. Trikke saavad proovida koerad publikugi seast.

“Leian isegi kõige suurema väsimusega alati oma aja, et koertega aeda minna, nendega mängida ja kvaliteetaega veeta. Käpakäik on minu jaoks omamoodi karmavõla tasumine, et leida oma tihedatesse päevadesse ka valgel ajal koostegemisi koos koertega ja seda siis ka teistelegi näidata”, selgitab oma kolmeaastast Käpakäigust osavõttu selle patroon Märt Agu.

„Ootame osalema võtma kõiki inimesi, ka neid, kes lemmiklooma ei oma, vaid soovivad osalemisega näidata oma poolehoidu loomapidamiskultuuri parandamisele Eestis,“ ütleb Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll ning lisab: “Kahjuks saame igapäevaselt hulganisti teateid puudustkannatavatest lemmikloomadest, kelle omanikud ei võimalda neile piisavalt vajalikku hoolitsust, sh tähelepanu, toitu, arstiabi või korralikku peavarju.“