Augustis Eesti jaeturul müüdud mobiilidest olid GfK statistika järgi 30 300 nuti- ja 7000 nuputelefonid. “Tele2-s kasvatas oma turuosa Nokia, mis on tingitud legendaarse nuputelefoni 3310 tagasitulekust ja mille järgi on Eesti turul pidev nappus,“ ütles Seema. Tema sõnul oli lisaks nuputelefonide jätkuva nõudluse kõrval mõnevõrra üllatav, et Apple’i telefonide müük pole langenud, hoolimata teadmisest, et septembris jõuavad müügile juba uued mudelid.

„Mudelitest oli taas Tele2-s üks populaarseim Lätis väljatöötatud ja toodetud Just5 Freedom telefon. Lisaks Apple’i, Samsungi ja Sony mudelitele jõudis kümne ostetuima nutitelefoni sekka ka Hiina kultusbränd Xiaomi mudeliga Redmi 4A, mis on tõeline üllatus. Paistab, et eestlased on muutunud brändivalikutes julgemaks ja pragmaatilisemaks, sest nii Just5 Freedomi kui ka Xiaomi Redmi 4A puhul on tegemist tehniliselt väga heade telefonidega, mille hind on võrreldes teiste suurtootjatega taskukohasem,“ selgitas Seema.

Seema sõnul on nuputelefonide populaarsus mõjutanud ka telefonide keskmist hinda, mis augustis langes selle aasta madalaimale tasemele. GfK jaeturu uuringu kohaselt oli mobiiltelefoni keskmine ostuhind augustis 265 eurot, mis on 5,6 protsenti vähem kui juulis. “Kuna septembris jõuavad müügile Apple’i uued mudelid, siis tõenäoliselt see trend nii ei jätku,“ lisas ta.

Augusti 10 ostetuimat nutitelefoni Tele2-s

Samsung Galaxy J3 (2016)
Just5 Freedom
Samsung Galaxy J5 (2017)
Sony Xperia L1
Xiaomi Redmi 4A
iPhone SE
Samsung Galaxy A5 (2017)
Samsung Galaxy J3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)
Huawei P10 Lite