Kaamerapiltidele jäid vähemalt neli erinevat looma, biloogide arvates kaks kutsikat ja kaks täiskasvanud hunti. Oletatakse, et nad elavadki sealses ümbruskonnas.

"Esimest korda enam kui saja aasta jooksul on hundid taas Roomas. Ja meil on selle üle väga hea meel," väljendas loodusteadlaste rõõmu professor Alessia De Lorenzis.

Kariloomadele ei tohiks huntidest ohtu olla. Nende väljaheidete analüüs näitas, et söönud olid nad ainult metssealiha. Ja neid on Itaalia metsades küllaldlaselt.

Biloogide arvates saabusid hundid Roomast põhja poolt Bracciano järve kaldailt, kus nad on pesitsenud ja elanud alati, ka kõige raskematel aegadel.

Huntide küttimine oli Itaalias kunagi nii massiline, et 1970. aastaks oli neid järel vaid saja ringis. Alates 1971. aastast, kui hundijaht keelati, on nende arvukus tasapisi taastuma hakanud. Nüüd arvatakse kogu Itaalias elavat 1500-2000 võsavillemit, kõige enam mäestikupiirkondades - Prantsuse piiri ääres Apenniinides ja Alpides.

Kuid hundid käivad vabalt üle piiri Prantsusmaale ning sealsed farmerid on juba hädakisa tõstnud, et Itaalia kriimsilmad murravad nende lambaid.

Allikas: The Telegraph