Lääne-loode suunaline õhuvool kannab meie suunas sooja õhku ja päevane õhutemperatuur kerkib +2 kuni +6°C-ni. Lahtiste hõlmadega aga õue kippuda ei tasu, kuna kahe rõhkkonna piiril puhuv tuul on rannikul puhanguline.

Täpsem ilmaprognoos lähipäevadeks on selline:

Laupäeval (16.02) jääb Eesti lõuna pool laiuva võimsa kõrgrõhuala ja Norra rannikule jõudva aktiivse madalrõhkkonna piirimaile. Öösel on pilvi enam, aga ilm on sajuta. Lääne- ja edelatuul jääb üürikeseks pisut nõrgemaks, hommikuks tugevneb taas. on 0..+3, sisemaal võib pool kraadi ka 0°C-st madalamale langeda. Päev on laialdaselt tuleb selge taevaga. Puhub tugev edelatuul, puhanguid on 15, Soome lahe ääres 17-18 m/s. Õhutemperatuur on +3..+7°C.

Pühapäeva (17.02) öösel liigub aktiivsena püsiv madalrõhkkond üle Lapimaa kagusse ja selle servast võib ööks jõuda paksemaid pilvi, millest kohati vihma ja lörtsi sajab, aga sajuhulk on väga väike. Tuul on tugev, puhub edelast ja läänest. Hommikuks pöördub tuul loodesse ja sadu lakkab. Õhutemperatuur on öö hakul +1..+3, pärast keskööd langeb sisemaal 0..-2°C-ni, Päev on laialdaselt selge taevaga. Loodetuul on tugev ja eelkõige Eesti idapoolses osas, puhanguid on 14, Virumaa rannikul 17-18 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 0..+2, saartel kuni +4°C-ni.

Esmaspäevaks (18.02) rahustab tugevnev kõrgrõhuvöönd tuule ja hoiab ilma sajuta. Õhutemperatuur langeb öösel -3..-8, sisemaal mõnel pool alla -10°C, vaid meremõjuga rannikul jääb 0°C lähedale, päeval tõuseb Lääne-Eestis 0..+3, Kesk- ja Ida-Eestis 0..-3°C-ni. Õhtul läheneb Norra merelt uus madalrõhkkond, laieneb üle Skandinaavia ning tõstab Läänemere ääres lõuna- ja edelatuult tugevamaks.

Teisipäeval (19.02) liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjaosa kohale, laieneb üle Läänemere ja jätkub edelatuule tõus. Lisanduvatest pilvedest sajab kohati vihma, sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, Ida-Eestis 0..-3, hommikuks tõuseb, päeval +2..+5°C.

Kolmapäeval (20.02) liigub aktiivne madalrõhkkond üle Botnia põhjatipu Karjala poole ja selle serv katab Läänemere ümbrust. Sajuhooge on öösel hõredalt, päeval sajab laialdaselt lörtsi ja vihma, õhtul võib sadu lumisemaks muutuda. Lõõtsub tugev edela- ja lääne-, päeval loodetuul. Õhutemperatuur on öösel +1..+3, hommikuks langeb sisemaal kohati kuni -2°C-ni, päeval on 0..+3°C.

Neljapäeval (21.02) suundub madalrõhkkond edasi Kesk-Venemaa poole ja selle serva mööda pääseb Läänemere äärde külmem õhumass. Kohati sajab lund. Lõõtsub tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, saarte rannikul kuni +1°C, päeva jooksul oluliselt ei tõuse.