Põlluäär lisas eile Saarte Häälele, et peab silmas MTÜ endist tegevjuhti Tiiu Kuppu, kes andis alles pärast 8. novembril toimunud Saarte Kalanduse liikmete üldkoosolekut MTÜ büroole teada, et tegelikult pole neil raha jagada nii palju, kui taotlusvooru väljakuulutamisel öeldi.

“Kuna ta oli olukorrast teadlik, olnuks tema kui liikme kohustus üldkoosolekut sellest teavitada vähemalt viimasel üldkoosolekul. Aga ka seal lasi ta pahatahtlikult paremusjärjestuse kinnitada. Kui teda ei oleks valitud üldkoosoleku protokolli viseerijaks, siis ei oleks ta sellele tõenäoliselt ka tähelepanu juhtinud, kuid viseerijana oli ta selleks sunnitud,” rääkis Põlluäär.

Taotlusvooru reaalsete võimaluste ja büroo välja käidud summade vahe on umbes pool miljonit eurot. Ehk kui suvel, projektide vastuvõtmise ajal teadsid taotlejad, et raha on 1 075 035 eurot, siis tegelikult on raha eelarves Saarte Kalanduse arvutuste järgi vaid 502 328 eurot. See tähendab, et mitu paremusjärjestuses raha saajaks kinnitatud projekti jäävad toetuseta.

PRIA kalandustoetuste büroo andmeil eksib aga Saarte Kalandus ka praegu. “Saarte Kalandusel oli II taotlusvooru projektide heakskiitmise ajaks kasutada 437 314,77, mitte 502 328 eurot,” ütles Saarte Häälele PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.