Sealsesse rahvuslikku aiandushuviliste liitu kuuluvad rootslased tundsid suurt huvi meie elulõngade ja rooside vastu. Roogoja talu elulõngade leti juures lookles pikk järjekord huvilistest.

Lilli on ohtralt ja absoluutselt igale maitsele. Saab osta nii väikseid taimi, kui juba suuri ja õitsvaid. Müüjad tunnistasid, et eelkõige eelistavad ostjad õitsvaid, sest siis on näha, mis temast edasi saab.

Tulpe müünud Kai Joost ütles, et erilised tulbid püüavad kõikide pilke ning ostetakse ikka üks või kaks taime. "Kõige erilisem on ehk mitmekihiline tulp Double Price, mida võetakse meelsasti," lisas ta. "Ka Salmon Parrot on ostjate suur lemmik." Hind on kõikidel tulpidel sama - 25 krooni tükk.

Vilve Lomp on lillelaadal juba 33. korda ning tema sõnul pole sellest paremat laata. Kõige enam ostetakse astreid. Müüb ta neid 2 kr taim. Samas on müügil ka keskvarane hapendamiseks sobiv kapsas 2 krooni taim, varane kapsas ja kollane kodukaal sama hinnaga.

Lombil on esimene edukalt müünud taim otsas. Tegu on dekoratiivse toataimega, mille nime ta isegi ei tea. Sai kunagi Lätist, kuid nimepaber läks kaduma.

Kõrval müüb Eha Otti nii lilli kui maitsetaimeid. Rohkem tuntakse huvi tänavu just maitsetaimede vastu. Kõige enam püüab siin pilku verev oblikas. Maitsetaime tükihind on 30 krooni.

Mõned müüjad nendivad, et päev on oodatust vähem raha sisse toonud. "Inimesed on  muutunud kokkuhoidlikumaks ning ostavad vähem," märkis üks müüja. Samas püüavad mitmed esmalt laadale ringi peale teha, et tutvuda pakutavaga ning alles siis oste sooritama hakata. Lihtsam on ka neil müüjatel, kes puude varjus tegutsevad ning kuum päike ei kõrveta otse lagipähe.

Kurista roosiaiast Mare Kool märgib, et üks hea, ilus ja külmakindel roos on Kurista pargiroos. Huvitavate sortidena toob ta välja 'Sume', mis on sirelivärvi, ja 'Ülo', mis on kõige tumedam roos.

Ostjad võtavad roose vastavalt vajadusele. Paljud soovivad pargiroose, mis on külmakindlad. Teised jälle pinnakatte roose. Kindel on aga see, et müüb kõige paremini roos mis õitseb. "Tahetakse ikka näha, milline see värv tegelikult on," lisas Kool.

Ohtralt on näha ka värskeid Eestimaiseid maasikaid. Mustangi talu müüb seda hinnaga 65 kr 250grammine karp. Veidi eemal müüakse 50krooniga 500grammist karpi ning ühel Peipsiäärsel pakkujal on saada värske maasikas 80 kr/kg. Hispaania maasika kilohind on 65 kr/kg.

Tomatitaimede hinnad on keskmiselt 10 kr, maasikatel 5 kr, kurgil 8 ja kõrvitsal 12 krooni.

Looduslikke ravimeid müüv Vipis märkis, et kaubaks läheb köhasiirup. "Ei tea, kas kardetakse külmade ilmade naasmist," naeris müüja.

Urmas Udso meisterdas rohumütse. "Vaatasin, et tänasel ilmal on just neid paslik teha." Tema sõnul ostetakse üsna hästi roost tehtud kardinaid paviljonidele ja grillmajadele. Alati müüvad tarbekorvid, mis jäävad hinnavahemikku 100-270 krooni.

Peipsiäärset kaupa pakkuv Arnold Sump ütles, et tahetakse kõike. Nii suitsu- kui kuivatatud kala, värsket hapukurki, tippsibulaid. Ta nentis, et tippsibula hind on kõrgem kui mullu, kuna säilis tänavu kehvasti. Ussid tulid sisse ning sibularooste haigus.

Tippsibula hind on 30 kr klaas.

Maaleht on väljas oma traditsioonilise õnneloosiga ning väga heade raamatute laadapakkumistega. Suurt huvi tuntakse 10kroonise laadahinnaga ajalehe vastu.