Livanne on 17aastane tüdruk, kelle elu võtab pärast ebaõnnestunud enesetapukatset uue suuna, kui ta hakkab ootamatult nägema kedagi, kes vaatamata levinud arusaamale ei paista läbi ega vaja väljakutsumiseks peegleid, pimendatud tuba ega kuut küünalt. Kuid ennekõike on Liv lihtsalt 17aastane tüdruk ja Pil tema füüsiline peegelpilt. Raamat ilmub sarjas "Noorsooromaanide võistlus 2012", kujundanud Angelika Schneider.

Elsa Pelmas.

Seiklused
Metsapärdil.

232 lk.

Hea Lugu.

See on lugu tüdrukust, kelle vanematel ja isegi vanavanematel pole suvel lapse jaoks aega. Nii saadetaksegi tüdruk linnast metsa vanavanavanemate juurde, kus elu on hoopis teistsugune. Linnatüdrukule algul võõrana tunduv maaelu saab ajapikku armsaks, ning seiklused, mis linnas kunagi ei juhtuks, saavad nüüd tõeks. Nutikas tüdruk õpib heina tegema, magab esimest korda lakas, ehitab kindlust, tegeleb koduloomadega, leiab uued sõbrad ja lahendab ka ühe kuriteo. 


Mai
Maddisson, Priit
Vesilind.

Kui sõjamüra oli vaibunud. Geislingeni põgenikelaagri laste mälestused.

246 lk.

Eesti Päevaleht.

Eesti laste mälestused põgenemisest terrorihirmus ja kaoses Eestist, teekonnast Teise maailmasõja järgse Saksamaa põgenikelaagritesse ning sealt edasi laiali Uude Maailma. Elu Geislingeni põgenikelaagris meenutavad 33 toonast last, kellest vanim oli sündinud 1935. aastal ja noorimad juba Saksamaal. Kokku veetis Geislingenis viis aastat oma elust umbes tuhat Eesti last, imikutest teismelisteni. Kolmkümmend kolm meenutust raamatukaante vahel, samuti vahetekstides toodud faktid ja meilitsitaadid maalivad Geislingeni põgenikelaagrist pildi kui miniatuursest Eesti Vabariigist, millel puudub vaid oma sõltumatu majanduselu ning riigikaitse.

Johannes
Raudmäe.

Ma pääsesin siiski.

184 lk.

Hea Lugu.

Mida pidid tegema Viljandi kaitseliitlased 1939.-1940. aastal, kui Eesti omariiklus hakkas käest kaduma? Mis toimus Valgas 1941. a, kui üks okupatsioon asendus teisega? Milline oli Eesti 5. piirikaitserügemendi tegevus ja saatus selle ülema silme läbi? Kolonelleitnant Johannes Raudmäe (1891-1973) kirjeldab paguluses kirja pandud mälestuskildudes nii neid sündmusi kui ka seda, kuidas ta koos teiste Eesti sõjameestega otsis 1944. aasta sügisel võimalust pääseda Nõukogude võimu alt vabasse maailma.

Joel Haahtela.

Elena.

152 lk.

Eesti Ekspressi Raamat.

"Elena" on igatsusest kantud imekaunis jutustus üksildasest mehest, kes ühel päeval kohtab pargis mõistatuslikku naist. Mehele tundub, et ta on seda naist tundnud juba kaua, kogu elu. Kuigi see on muidugi liialdus. Vähehaaval saab too naine mehe kinnisideeks. Suveks lahkub naine linnast, mees järgneb, kuid kaotab ta pikaks ajaks silmist. Sügise saabudes taipab mees, mis teda selles naises nii jäägitult lummanud on. Ja siis nad kohtuvad. Kohtuvad vaid korra.

Frida Anthin Broberg.

Imeline
keraamika.

192 lk.

Maalehe Raamat.

Fantastilised keraamilised esemed ja nutikad lahendused - sellest räägib raamat "Imeline keraamika". Siit leiate juhised, kuidas lihtsate vahendite abil luua kauneid ja isikupäraseid saviesemeid. Kaunistame neid kulla ja siirdepiltidega, vanaema heegeldatud linikud annavad keraamikale mustri ning uue kasutuse leiavad toredad leiud vanakraamipoest. Leiate ideid jõulu- ja lihavõttekaunistuste tegemiseks, peolaua katmiseks jpm.

Virgylia Soosaar.

Köitev köitmine.

72 lk.

Maalehe Raamat.

Raamatust leiate neli köitmistehnikat, mida on lihtne kodus käepäraste vahenditega teha. Nende võtetega võite luua imelisi fotoalbumeid, märkmikke, retseptiraamatuid jm. Lisaks õpetatakse ka ajahambast räsitud raamatu parandamist. Käsitööna valminud köited sobivad nii kingituseks kui oma pere ajaloo talletamiseks. 

Matti Simola.

Soome kaitsepolitsei ajalugu. Ratakatu 12.

352 lk.

Eesti Ekspressi Raamat.

Raamatus jõutakse tänapäevale nii lähedale, kui konfidentsiaalsusnõue vähegi lubab. Puhtajalooline osa käsitleb perioodi külma sõja lõpuni, hilisemast ajast tutvustatakse veel töökorralduse muutumist. Ka tundlikke teemasid ei väldita. Raamatus heidetakse ühtlasi pilk kaitsepolitsei eelkäijatele, tehes seda osalt seni kasutamata materjali põhjal.


Charles
Perrault.

Saabastega
kass.

24 lk.

Hea Lugu.

Kaunite illustratsioonidega muinaslugu kavalast kassist, kes kindlustab oma vaesele peremehele hiilgava tuleviku. Illustreerinud Ebba Parviste.


Toomas Paul.

Haihtunud
hingede aeg.

288 lk.

Maalehe Raamat.

Uus, kaheksa looga täiendatud trükk Toomas Pauli mõtiskluste kogumikust.

Sirje Tooding.

Taimede
paljundamine.

88 lk.

Maalehe Raamat.

Paljundamine on soodne
ja lihtne võimalus uute taimede saamiseks. Maalehe "Taimede paljundamise" raamat keskendub erinevatele viljapuude ja marjapõõsaste, aga ka ilupuude ja -põõsaste paljundamise
tehnikatele: seemnete kogumine ja külv, eri liiki võrsikute tegemine, juurevõsude varumine, tütartaimede, pistokste, haljas-
ja juurepistikutega paljunda-
mine, jagamine ning pookimine.
Kirjeldatud võtteid võib
muidugi katsetada ka teistel taimedel.