"Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärki hakati välja andma täpselt 10 aastat tagasi 1998. aastast," rõhutas EPKK juhatuse esimees Roomet Sõrmus, et tänavune märkide jagamine on juubelihõnguline.

Pääsukesemärgi, kus toidud on valmistatud põhiliselt kodumaisest toorainest, sai 12 ettevõtet oma toodete eest: AS Tartu Agro, PÜ E-Piim, AS Balbiino, AS Maag Piimatööstus, AS Valio Eesti, AS Lõuna Pagarid, OÜ Vändra Leib, OÜ Tervix, Wisewater Eesti OÜ, OÜ Rocco, FIE Maarika Puusepp ja Germani talu.

Ristikumärgi Tunnustatud maitse 2008, kus toote valmimisel pole oluline, et tooraine oleks ainult Eestist, sai tänavu 6 ettevõtet oma uudistoitude eest: AS Balbiino, AS Kalev Chocolate Factory, AS Balsnack International Holding, OÜ Polven Foods, AS Värska Vesi ja AS Liviko

Pidu oli lõikuspeo vääriline - lauad võidutoodetest lookas, proovida sai nii Rocco salatit kui E-Piima lepasuitsu juustu, sealiha ja hapukapsaste kõrvale pakuti maitsta ka Simuna Ivaxi, Ermo Sepa talu ja Roela Suurtalu viljast valmistatud viina. Külalisi lõbustasid näitlejad Tarvo Sõmer ja Velvo Väli ning tants ja trall kestis keskööni.