Mõte osaleda Tartu Teatemaratonil tekkis sügisel, kui ees paistsid vaid rasked koolinädalad. Otsustasime, et ilma ootuste ja lootusteta on elu õnnetu ja seadsime eesmärgi – läbida sel talvel distants, mis on kujunenud eesti rahvussümboliks ja teha seda üheskoos, nagu eestlastele ikka kombeks. Lisaks iseenda füüsilisele proovilepanekule loob Teatemaraton ju ka uskumatult tugeva ühtsustunde ja pakub emotsionaalset rahuldust. Poleks ka paha võita peaministri ihukaitsjate tiimi, kui nad ikka sel aastal osalevad.

Nagu võib arvata, huvitume me kõik reaalainetest. Näiteks ei oleks Martinil kindlasti raskusi füüsikaliselt kirjeldada, miks on klassikatehnikas tähtis suusa paine ning Enna võiks tulevikus välja mõelda lihtsa pidamismäärde, mille peale kandmine ei oleks juba iseenesest treeningu eest. Erki omalt poolt leiutaks erakordselt voolujoonelise suusakombinesooni ja Jaana unistus on disainida sulgkerged suusakepid.

Lisaks teadushuvile ühendab meid armastus suusaspordi vastu, side mis ületab kõik teadusambitsioonid. Peale otsust osaleda Teatemaratonil algas meeletu suusakilomeetrite kogumine, et õigeks ajaks vormi jõuda. Kuigi mõned meist kogusid rohkem kilomeetreid silmadega võistlusi jälgides, ei jäänud kellelgi radadel käimata. Eelkõige eelistame aga peale tunde koos vestelda, naljatleda ja arutleda maailmas toimuva üle.

Meie võistkonnas on esindatud kõik sotsiaalsed grupid: kaks meest ja kaks naist; meist kaks elavad maal, kaks linnas; pooled on Tartu suusamaratoni individuaaldistantsil läbinud, pooled pole. Vastandid tõmbuvad ning erinevus rikastab meie tiimi.

Tartu Teatemaratonil osalemine annaks meile suurepärase võimaluse üksteisega rohkem aega veeta, puhastada mõtted raskest koolielust ning hoida kõrgel Reaalkooli sportlaslikku vaimu. On ju meie koolist pärit mitmed tippsportlased, nende hulgas nii sõudja Jüri-Mikk Udam, kes esindas Eestit Londoni olümpial eelmisel aastal kui ka kange rammumees Georg Lurich.

Nagu meie kooli moto, on ka meie deviis: „Üks kõikide, kõik ühe eest!“ Mõte, mis kuulub iga sõpruskonna pjedestaali kõrgeimale kohale.