Noormees ütles oma lõpukõnes: Maaelu paremaks muutmiseks tuleks minu arust alustada iseendast – olla naabri jaoks olemas ja elada nii, et ka naaber oleks minu jaoks olemas. Olema avatud, tegema asju koos, hoolima üksteisest, samas elama nii, et jääks aega endale ja oma perele.

Sama mõtet rõhutas konverentsi lõpudiskussioonis ka Ott Läänemets: „Oluline on see, et noored oskaksid väärtustada oma aega. Põllumajandus on pingeline valdkond, aga vaja on leida aega ka endale ja oma perele.“

Noored põllumehed, kes diskussioonis osalesid - Andres Vaan Topi talust ja aasta põllumees 2021; Jakob Lindam Aru Põllumajanduse OÜst, Sander Hiire Mäemõisa OÜst ning Ott Läänemets Triigi Farmerist, tõid lisaks välja ka selle, et põlvkondade vahetus pole kindlasti kerge - võib tekkida tülisid ja lennata sädemeid.

„Töötlesime oma vanemat põlvkonda kümme aastat, alles siis tekkis usaldus ja eelmisel sügisel vahetasime rollid,“ rääkis Jakob Lindam. „Isa läks nõukogusse ja meie vennaga juhatusse. Leppisime kokku, et ta ei ütle viis kuud midagi. Ja ta ei öelnud ka.“

Tema sõnul on kõige olulisemad ausus ja usaldus: vanem põlvkond peab nägema, et noori võib usaldada ning nad ei tohi tunda, nagu oleks neilt midagi ära võetud.