Esimene sõnavahetus kohtunik Desislava Božilovaga tekkis inglasel siis, kui ta nõudis, et must pall pandaks õigele kohale. Snuukrilaua ebatasasuse tõttu nihkus pall kohtuniku pingutustest hoolimata korduvalt pisut õigest kohast eemale ja takistas seetõttu O’Sullivanil kohe selle kõrval olnud valge palli löömist.

Paljud pidasid O’Sullivani vaidlemist kohtunikuga tarbetuks kiusamiseks. Samas käitus inglane lõpuks spordimehelikult ega löönud musta palli asukoha muutmise järel punast palli otse auku.

O’Sullivan kommenteeris seda olukorda hiljem Eurospordile järgnevalt: „Mõnel kohtunikul on midagi minu vastu. Tahtsin lihtsalt tõestada, et ta eksis. Pärast seda ei tundnud ma end hästi, et see palli kohe auku lüüa. Tahtsin sellest lihtsalt numbri teha ja see sai tehtud.“

Kriitikalaviini sai inglane ka selle eest, kui otsustas seisul 10:10 üliolulise löögi eel matši katkestada ning oma kohale istuda, et oodata, kuni saali naasnud publik on tribüünidel istet võtnud.

Božilova palus inimestel võimalikult kiiresti oma kohtadele naasta ja püüdis olukorda klaarida uksehoidjatega suheldes. „Võtke rahulikult!“ teatas O’Sullivan seejärel naiskohtunikule ja tekitas sellega publiku hulgas elevust.

„Ronnie O’Sullivani käitumine on täna olnud kohutav. Igati vulgaarne,“ kirjutas ajakirjanik Nick Metcalfe oma X-i kontol.

Ta nimetas superstaari käitumist Božilova suhtes „ülbeks, ebaviisakaks ja üsna agressiivseks“.

„Ta käsib kohtunikul rahulikult võtta, kuigi ta ise on endast väljas?“ imestas üks postituse kommenteerija.

„Kohtunik tegi lihtsalt oma tööd, Ronnie käitus ebaviisakalt,“ arvas teine.

Samas oli O’Sullivani frustratsioon mõistetav, sest tal oli käsil ülioluline löök, mis võis matši saatuse otsustada.

Näiteks BBC kommentaator, endine snuukrimängija John Parrot imestas, et inimeste sissemarssi tribüünile ei suudetud peatada.

„Ma ei saa aru, millist osa ukse sulgemise palvest nad ei mõista. See on naeruväärne, kas keegi tõesti ei saa tagada, et see uks jääks suletuks,“ ütles Parrot.

Pärast seda vahejuhtumit ei võitnud 48-aastane O’Sullivan enam ühtegi freimi ja kaotas matši 10:13.

Bingham (maailma edetabelis 29.) läheb poolfinaalis vastamisi Walesi suurüllataja Jak Jonesiga (44.). Teises poolfinaalis kohtuvad konkurentsi jäänud mängijatest kõrgeima asetusega Kyren Wilson (12.) David Gilbert (31.).