Selleks on lauljatar Birgit Sarrap, kes saab sel korral edastada Eesti punktid kogu Euroopale, kirjutab väljaanne Eurovoix. Seda infot kinnitatakse ka „Ringvaate“ Instagrami kontol.

See, et just Birgit valitakse sel aastal antud „ametisse“, oli etteaimatav, sest on raske leida teist Eesti meelelahutajat, kellel oleks nii suur seos Malmöga kui just temal. Nimelt on Birgit just see Eesti eurolaulik, kes esindas meie riiki 2013. aastal mil Eurovision viimati Malmös aset leidis.

Tema eurolugu „Et uus saaks alguse“ on üks populaarsemaid Eesti võistluslugusid rahvusvaheliste eurofännide seas. Eurovisioni finaalis saavutas see 20. koha. Samuti on paljudel endiselt meeles see, et pikka valget kleiti kandnud 25-aastane Birgit oli toona oma esiklapse ootel. Mõned kuud hiljem sündis tema ja Indrek Sarrapi perre poeg Simeon, kes sai kolm aastat hiljem endale noorema õe Helini. Birgit ja Indrek tegid oma kooselu ametlikuks 2015. aastal ning pärast seda on endine eurolaulik kandnud perekonnanime Sarrap.

Birgit Sarrap, kes toona kandis veel neiupõlvenime Õigemeel, 2013. aasta Eurovisionil.

Eelmisel aastal edastas Eesti punktid jalgpallur Ragnar Klavan. Tema kasuks otsustati seetõttu, et lauluvõistlus leidis aset Liverpoolis, kus Klavan aastatel 2016-2018 mängis. Aasta enne teda täitis seda rolli Tanel Padar, kellel möödus tol aastal 20 aastat Eurovisioni võidust. Viimastel aastatel on punkte edastanud ka näiteks vigursuusataja Kelly Sildaru, lauljad Sissi, Jüri Pootsmann ja Daniel Levi Viinalass ning rokkar Evestus.