„Maa ja ilm on koondanud enda kõrvale palju vahvaid toetajaid ja koostööpartnereid, kellega koostöös sündis mõte teha lastekaitsepäeval midagi lõbusat ja meeldejäävat, et kutsuda kõiki selle suve suurpeole", ütles programmijuht Raul Talmar. „Meie soov on, et kõik reisijad, kes sel päeval meie maa ja ilma trammi satuvad saaksid lisaks trammisõidule oma teele kaasa ka hea tuju ja võibolla, et midagi näppugi!", lisas Talmar.

Trammiga sõidavad XI noorte peo kunstilised juhid ja peolised ning meie head sõbrad Eesti Kunstimuuseumist, kes kutsuvad kõiki maa ja ilma noortepeo esinejaid ning pealtvaatajaid lastekaitsepäevast kuni teadmistepäevani KUMUsse eriti soodsalt.

Trammi orienteeruvad väljumisajad Ülemistelt on 11.50, 13.00 ning 13.35. Tramm sõidab liinil Ülemiste - Tondi, läbides oma teel järgmisi peatusi: Ülemiste, Väike-Paala, Majaka põik, Sikupilli, Majaka, Lubja, Autobussijaam, Keskturg, Paberi, Hobujaama, Viru, Vabaduse väljak, „Kosmos", Vineeri, Tallinn-Väike ning „Kalev".

XI noorte laulu- ja tantsupidu maa ja ilm toimub 1.-3. juulini Tallinna Lauluväljakul. Laulupeo kunstiline juht on Veronika Portsmuth, tantsupeo kunstiline juht on Märt Agu ning XI noorte laulu- ja tantsupeo programmijuht on Raul Talmar. Laulu- ja tantsupidu algavad 1. juuli õhtul ühise avamisega, mis sujuvalt jätkub tantsupeo esimese etendusega. 2. juuli õhtul annavad tantsijad oma teise etenduse ning 3. juulil toimub laulupidu, mis lõpeb laulu- ja tantsupeo ühise lõpetamisega. Nii laulu- kui tantsupidu toimuvad Tallinna Lauluväljakul. Tänavune laulu- ja tantsupidu on Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi üks selle suve suursündmusi.