Päris esimest kooriproovi 2001 a. septembris meenutab dirigent Mai Ainsalu nii: „Kokku oli tulnud umbes 15 inimest: kolleege muusikakoolist, õpilasi muusikakooli vanematest klassidest, aga ka teisi, mulle tundmatuid uudistajaid. Mäletan selgelt, et kogunenud inimeste nägudel oli elevus ja ootusärevus. Minu sisemust täitis aga kimbatus. Tore on küll mõelda, et kutsume rahva kokku, hakkame kontserte andma ja läheme laulupeole, aga seistes nüüd silmitsi koorilauluhuvilistega, tundsin korraga suurt vastutust selle ees, et kohaletulnutele ka mingeid väärtusi pakkuda ja et nende valitud hobi poleks üksnes seltskondlik aja surnuks löömine. Vastutust selle ees, et hakataks koos käima sisemisest vajadusest koos muusikat teha. Kümneid küsimusi keerles peas. Milliseid laule laulda? Mil määral vokaaltööd teha? Millised on üldse lauljate ootused? Rahuliku ühisstardi huvides valisin meie esimeseks lauluks ühe vanamuusika kaanoni „Dona nobis pacem". Selline algus võimaldas laulda ühehäälselt üksteist toetades ja kuulates, samas igal lauljal oma häält ja selle ulatust avastada. Kokkukõla oli sedavõrd kena, et lugu jäi meie kontsertidele mitmeks aastaks kõlama. Sama kaanoni laulame algusaegade meenutuseks ka koori sünnipäevakontserdil."

Koori repertuaar on kujunenud vaheldusrikkaks, ulatudes vanamuusikast, vaimulikest teostest ja rahvalauluseadetest kuni modernsete džässirütmide ja popmuusikani. Kuna lauljate hulgas on alati olnud professionaalseid instrumentaliste, on koori kontsertide loomulikuks osaks tihti ka erinevate meloodiapillide kõlavärviga rikastatud koorilauluseaded. Eesti autoritest on enim lauldud Veljo Tormise, Olav Ehala ja Piret Ripsi teoseid. Tabasalu Kammerkoor on oodatud esinejaks erinevatel Harku valla üritustel ja kaugemalgi. Osaletud on konkurssidel Eestis ja Poolas, esinetud Soomes ja Venemaal, lisaks antud kontserte ka mitmetes Tallinna kontsertsaalides ja Harjumaa kirikutes. Üldlaulupeol on koor käinud kahel korral, lisaks Eesti-Soome laulupeol Poris. Esinetud on Tartu Hansapäevadel, laulupeo tuletoomise tseremoonial, kaasa löödud öölaulupidudel ja aasta tagasi augustis toimunud esimesel internetilaulupeol Ühtelaulmine. Igal hooajal antakse vähemalt üks kontsert koos Tabasalu Muusikakooli lastega - koos on musitseeritud jõulude ajal lähemates ja kaugemates kirikutes ning ka muusikakooli korraldatud erinevaid kunstiajastuid tutvustavatel muusikaõhtutel. Üheks armastatumaks ettevõtmiseks koorilauljatele ja nende peredele on olnud lastekaitsepäeval 1. juunil toimunud kontserdid, kus laulude või pillilugudega esinevad ka lauljate lapsed ja kammerkoor astub üles lihtsama ja lõbusama kavaga. Päris tihe on kammerkoori koostöö Tabasalu Lions Klubiga - esinetud on mitmel heategevuslikul üritusel.

Ajaloolise faktina väärib mainimist, et aastatel 1986-1996 tegutses 10 aasta jooksul Tabasalus samuti kammerkoor, mille eestvedajaiks olid Priit Pajusaar ja Heikki Põhi. Oleme kindlad, et praegusel kokkukasvanud ja kokkulaulnud koosseisul on jaksu astuda ka teise aastakümnesse. Laulurõõmu ja tegutsemislusti igatahes jätkub.

Tabasalu Kammerkoor tänab südamest Harku vallavalitsust ning kõiki häid koostööpartnereid ja sponsoreid!