Mis tunne on elada nii vanaks?

Kuion häid abilisi ja kaaslasi, siis pole elul viga. Õnneks ka valud ei vaeva janii see eluke veereb.

Kas tahtsite nii vanaks elada?

Eiole selle peale kunagi mõelnud, jõudu ja jaksu veel jagub. Aastad on niimärkamatult lisandunud ja elada võib, olen oma eluga üpris rahul.

Kuidas tervis on?

Nägemistmuidugi pole, see on kõige suurem mure selles elus. Vererõhu- ja reumarohud onpeal ja dr M. Kaup vaatab ka mind vahel üle.

Kas söögiisu on?

Toitunteadlikult, isu üle ei kurda. Hooldekodust tuuakse kümme korda kuus suppi,soojendan seda ka teisel päeval. Poest toovad hooldaja Natali ja tema poeg Siimka toitu. Varem meeldis šokolaad, praegu mitte enam nii väga. Šokolaadi maitseon muutunud.

Kas olete hooldajaga rahul?

Hooldajagaolen väga rahul, ta käib iga päev mind abistamas ja ka ahju kütmas, telefoniteel oleme kogu aeg ühenduses. 

Kuidas sugulased hoolitsevad?

ÕepoegAdo Tartust helistab iga nädal, käivad ka külas ja abistamas. Teine õepoegHeino on ka minuga telefoni teel ühenduses, temal endal on tervis halb.

Kas vahel tunnete ka suurt üksindust?

Üksindustei tunne, sest helistajaid ja sõpru on palju, kes küsivad tervise järele.Naaber Kaja käib regulaarselt külas, oleme tihti ühenduses.

Kas vallast ka abi saate?

Valdon korraldanud minule hooldaja ja sinna võib oma murega alati pöörduda.

Kuidas suurel tähtpäeval ennasttunnete?

Mulon nii hea meel, kui külalised on toas ja saan neid kuulata. Need külaskäigudpikendavad mu elupäevi ja annavad tublisti jõudu juurde. Ma ei väsi ka pikemastistumisest ja olen rõõmus, olen ju oma kodus ja mul on hea olla.

Kuidas igapäevane elu kulgeb?

Voodisma eriti ei lesi, vaid ikka kõnnin toas ringi, et end vormis hoida. Õue ma küllei pääse. Täna paistab päike nii kenasti tuppa. Suur tänu külaskäigu eest. Igapäev kuulan raadiot ja olen ilmaeluga kursis. 10. aprillil, minusünnipäeval, saatis mu õpilane Liia Lappard Vikerraadiosse õnnitluse, kuulasinseda.

 

SoovimeElle Mälbergile ikka tervist ja jõudu, et oleks võimalus temaga veelsünnipäevalauas istuda. Lauatäis lilli teeb talle rõõmu ning ka sõbrad, kesteda meeles peavad.