Võistlejate moraalne ja füüsiline kurnamine oli ka retke korraldajate eesmärk, tunnistas Erna seltsi president Meelis Rätsep. "Võistlus oli tõepoolest raske, isegi kohalikele, rääkimata külalisvõistkondadest," kinnitas Rätsep. Enne võistluse algust kiivalt saladuses hoitud võistluse uus formaat seisnes selles, et võistlejad selle asemel, et käia etteantud kellaaegadel ühest kontrollpunktist teise, said ise valida marsruudi ning ülesannete sooritamise järjekorra. Rätsepa sõnul jätkatakse samasuguse formaadiga ka järgmisel aastal.

Kui stardist läks rajale 17 meeskonda, siis lõpetajaid oli 12. Kõik viis võistkonda katkestasid võistluse esimeses pooles. Nende hulgas olid ka esmakordelt meie tõelist talve tunda saanud Hollandi ja Austria. Võistluste teises pooles, kui võistlejatel tuli öösel metsas 30 miinuskraadi juures ellu jääda, näitasid nii mehed kui ka naised, et tegu on tõeliselt karastunud võitlejatega, kes nii kergesti pakasele alla ei anna.

Välisvõistkondadest osutusid parimateks soomlased, tulles kokkuvõttes viiendaks. Tallinna naiskodukaitse võistkond lõpetas kolmeliikmelisena ning platseerus 11. kohale, edestades kaitseliidu Tallinna maleva Ida malevkonda.

Võistluste peakorraldaja Meelis Rätsepa sõnul on järjekorras 15. Utria dessandist saanud ajalugu. "Kogetud hea koostöö kohalike omavalitsustega ja riiklike struktuuridega annab lootust, et Utria dessant muutub järjest rahvusvahelisemaks ning kestab aastaid," hindab Erna Seltsi president Meelis Rätsep võistluste tulevikku.
Foto: Alar Tasa

Meeskonnatöö