Et alustajal on paremus, siis on rendžus mõeldud välja mõned lisareeglid, mis küll teevad mängu keerulisemaks, samas aga ka veelgi põnevamaks (mängude kohta saab täpsemalt uurida lehelt ando.ee).

Hommikusel rendžuturniiril oli kohal 15 juba üsnagi kogenud mängijat, nende hulgas paistis soosikuna silma juba Eesti täiskasvanute koondisesse kuuluv 16-aastane Lilleküla Gümnaasiumi noormees Martin Hõbemägi. Martin võitiski, alistades 6 vastast ja viigistades ühega. Järgnesid Argo Lillemaa Järveotsa Gümnaasiumist ning Kuno Kolk Prantsuse Lütseumist. Et Laagri Huvialakoolis harrastatakse 5 ritta mänge alles teist aastat, siis tugeva tasemega rendžuturniirile veel osalejaid välja panna polnud, kuid Saue vallast oli võistlemas Kivimäe Põhikooli tütarlaps Liise Marie Reinik. Aastatepikkuse treenimisega nii mõnigi kord häid tulemusi saavutanud Liise pidi seekord leppima 13. kohaga.

Pärastlõunal jätkati gomokuturniiridega. Edasijõudnute grupis oli 12 võistlejat. Seekord ei teinud Martin isegi ühtegi viiki mitte, vaid võitis kõik partiid. Teise koha saavutas Georg-Romet Topkin Liivalaia Gümnaasiumist ja kolmanda Brenet Rahumägi Lilleküla Gümnaasiumist.

Rõõmustavalt arvukas oli osavõtjaskond algajate gomoku grupis. Võistles 35 last, nendest 20 Laagri Koolist. Ka võit jäeti koju - esimese koha saavutas Laagri Kooli 5. klassi poiss Markus Soodla. Teiseks tuli Laura Örd Tabasalu Ühisgümnaasiumist ja kolmandaks Kirke Koni Lilleküla Gümnaasiumist. Laagri Kooli esindajatest olid lisaks Markusele tublimad Sebastian Lents 7. ja Sander Lillepea 8. kohaga. Sealjuures on 1. klassi poisi Sebastiani isa Johann Lents olnud palju aastaid valla parim mängija, omades ohtralt tiitleid ka rahvusvaheliselt areenilt, millest väljapaistvaim on võistkondlike maailmameistrivõistluste esikoht Eesti võistkonna koosseisus aastast 2008. Turniiril oli välja pandud hulga ahvatlevaid auhindu, samuti premeerisid turniiri korraldajad kõiki osalejaid ja nende vanemaid maitsva tordi, morsi ja kohviga. Iga võistleja sai auhinnaks šokolaadi ja parimad said kinopileti Forum Cinemasse. Mitmekülgse auhinnalaua eest soovime tänada Laagri Kooli lapsevanemaid Meelis Saaresalu ja Kristjan Kongot.

Laagri Kooli söökla on mõttemängude turniirideks väga sobiv paik, kindlasti tasub seal edaspidigi selliseid ettevõtmisi korraldada.

ANTS SOOSÕRV, mõttemängude õpetaja
TAIGUR TOOMING, Laagri Huvialakool