„Taasloodud pataljon on nüüdseks 20 aastane, mis tähendab, et nagu inimene, on kaasaegne pataljon jõudnud õppides ja arenedes täiskasvanu ikka," hindas praegust olukorda Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem, major Maidu Allikas. „Kes on kord Kuperjanovi väeosa embleemi, meie ühtsuse ja lahutamatuse sümboli, välja teeninud, jääb kuperjanovlaseks kuni surmani. Kutsun kõiki kuperjanovlasi, olenemata sellest kui kaua teil teenistusest möödas on, 18. märtsil lahtiste uste päevale," rääkis major Allikas.  

Lahtiste uste päeval demonstreerivad ajateenijad seni õpitut, tutvustatakse allüksuseid ja olmetingimusi pataljonis ning maitsta sõdurisuppi. Siselasketiirus saavad täiskasvanud kaitseväelaste juhendamisel lasta sportrelvast ja lapsed õhkrelvast. Pataljoni territooriumil on relvastuse ja tehnika näitus, esineb Kaitseväe orkester ja ajateenijate ansambel „Katta kuulmine". Lastega tulnute jaoks on lastenurk, kus lapsed saavad joonistada ja muudki huvitavat teha.

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülesanne rahuajal on ette valmistada õppeaasta jooksul ajateenijatest sõjaaja allüksused: jalaväekompanii, miinipildujapatarei, tagalakompanii, staabikompanii ja luureüksused. Ajateenistuses saadud teadmised on ettevalmistus teenistuseks reservis ja reservteenistuse lahutamatu osa. Praegusel on Kuperjanovi pataljon ajateenijate arvult suurim jalaväepataljon Eestis, hetkel teenib Kuperjanovis üle 600 ajateenija.

1992. aasta 18. märtsil moodustati taas Vabariigi Valitsuse otsusega nr 18. Kuperjanovi jalaväepataljon Võrus, Meegomäel. Pataljoni ülemaks määrati kindralleitnant Johannes Kert (tol ajal kapteni auastmes), kes oli samas kohas toimunud allohvitseride kursuse ülemaks. 1992. a. jõulureedel anti väeosale pidulikult üle lipp, mille kangast ehib surnupealuu selle all ristatud säärekontidega - väeosa ajalooline sümboolika Vabadussõjast.

Küsimused ja eelregistreerimine toimub tööpäeviti telefonil 7175304 või email kupavalik@mil.ee. Kõigil külalistel palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Piduliku jalutuskäigu marsuudi leiad SIIT!