Kihelkonnapäevad ühendavad Rakke, Laekvere ja Simuna elanikke.

Allpool senisest kihelkonnapäevadest.

1991. aasta 23. juunil algas see tore traditsioon Simunast, kus toimus kolme valla isetegevuslaste kontsert, üritused lastele ja õhtul simman.

Järgmine kihelkonnapäev toimus 1994. aastal Rakkes, kus korraldati spordivõistlusi nii lastele kui korvpallivõistkondadele, kolme valla taidlejate pargikontsert, õhtul Rakke mäel simman ja tore pidu Rakke klubis.

1998. aasta 23. juunil oli korraldajaks Laekvere vald. Toimus kolm kontserti: pisikeste “Piller-Pall”, kus esinesid kolme valla lapsed, simman “Muru tahab tallamist”, kus astusid üles kõik tantsijad, rahvamuusikud ja ansamblid ning kontsert ”Halli pead austa”, kus kolme valla eakad esitasid toredaid kavu. Õhtul igas vallas oma jaanituli. 24. juunil toimus Simuna kirikus tänukontsert, esines lastekoor Ellerhein.

2001. aasta 8. ja 9. juunil toimusid kihelkonnapäevad taas Simunas. Tähistasime kihelkonnapäevade 10-aastast juubelit.

Tähtsamaks sündmuseks oli laulupüha, mille traditsioon algas 135 aastat tagasi Simuna kirikus. Tollel ajal Simuna kirikus köstriks olnud W. Normann andis oma viljaka tegevuse ja eeskujuga tõuke koorilaulu arengule terves kihelkonnas. Seepärast toimus 8. juunil kihelkonnapäevade avamine kirikus, kus leidis aset ka sümboolne sündmus, nimelt avati pidulikult kolme valla abil taastatud kirikutorni trepp.

Kuulasime kandlemuusikat ja pidasime piknikku. Sel päeval ei puudunud ka sportmängud ning õhtul oli Simuna rahvamajas jalakeerutamise võimalus.

9. juunil oli kavas palju põnevat kihelkonna käsitöölaadal, mis seati üles rahvamajas. Kuulsime lõbusat puhkpillimuusikat Rakvere saksofonikvartetilt, lastel oli külas onu Frederik, üles astusid taidluskollektiivid. Simuna kirikus toimus laulupüha avamine, esines Virumaa poistekoor ja ettekandele tuli U. Sisaski regilauluetendus “Laulu jõud” ning toimus tore kihelkonna laste- ja ühendkooride kontsert. Õhtul oli rahvamajas kihelkonnasimman.

V Simuna kihelkonnapäevad toimusid 2003. aasta 6. ja 7. juunil Rakkes. 6. juunil oli Simuna kirikus kihelkonnapäevade avamine, lauljate tervituskontsert ja Eesti Filharmoonia kammerkoori kontsert. 7. juuni oli vägagi sportlik, sest toimus rattamatk marsruudil Laekvere-Simuna-Rakke, põnevad teatevõistlused Rakke mäe staadionil, valdadevaheline võrkpallimats ja erinevad võistlused lastele. Õhtul pidasime kogu kihelkonna rahvatantsijate ja rahvamuusikute osavõtul vahva rahvatantsusimmani Rakke mäe staadionil, pidu jätkus Rakke klubis tantsuõhtuga.

VI kihelkonnapäevad toimusid 25.- 28. maini 2006 taas Laekveres ja olid tihedalt seotud Laekvere valla päevadega. Kuna kihelkonnas on kolm mõisat, siis nendeks kihelkonnapäevadeks kirjutas Õilme Lainesaar Laekvere näiteringile loo „Paula pulm ja põrguvärk“, mida kolmes mõisas (Salla, Avanduse ja Muuga) ka mängiti. Kihelkonna rahvas sai osa ka Muuga Maanaisteseltsi „Eha“ ruumide avamisest, Rakke mäel oli võimalus osaleda ETV saate „Laulge kaasa!“ lindistusel, toimusid spordiüritused Muuga välisvõrkpalliväljakul „Kossuäss“ ja „Volleäss“ ning Laekvere staadionil Kihelkonna memme-taadi ja lastalaste päev. Igati vahvad ja tegusad päevad.

Kihelkonnapäevad tulevad ka sel suvel.