Lõppenud aasta üheks meeldejäävamaks sündmuseks oli hooldekeskuse töötajate kaaslöömine 13. üleeuroopalise eakatele hoolekandeteenuseid osutavate asutuste ja asutuste juhtide kongressi korraldamisel ja läbiviimisel. Kongress toimus 26.-28. septembril 2013 Tallinna tehnikaülikoolis ja kandis pealkirja: „Loogem ühine hooldusvõrgustik!

Tehnoloogia hoolekandes - võimalused ja piirid.". Kongressil osales 330 delegaati 17 Euroopa Liidu liikmesriigist. Kolmel päeval kuulati 40 ettekannet, sh töötas neli töötuba.

Kongressi korraldaja E.D.E. on üleeuroopaline hoolde- ja õenduskodude ning hooldusraviasutuste juhte ühendav erialaorganisatsioon, kuhu sihtasutus Koeru Hooldekeskus kuulub läbi Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoja (ESJN) alates 1995. aastast.

Teine tähtsündmus eelmisel aastal, mis väärib rõhutamist, on see, et sihtasutus on hinnatud EQUASS Assurance sertifikaadi vääriliseks, mis on rahvusvaheline sotsiaalteenuste kvaliteedijuhtimise süsteem. Selle põhjal võime järeldada, et kõik sihtasutuse poolt pakutavad teenused vastavad Euroopas aktsepteeritud kvaliteedinõuetele ning on käesoleval ajal kõige rahvusvahelisemalt sertifitseeritum sotsiaalteenuse osutaja Järvamaal. See on omakorda suur tunnustus kõigile hooldekeskuse töötajatele, kellel langeb põhiraskus teenuste osutamisel ja tagamisel. 2014. aastal on meie fookus suunatud meie poolt pakutavate teenuste mitmekesistamisele.

Soovime, et meie teenused oleksid rohkem kliendikesksemad ja isikupärasemad ning arvestaksid rohkem konkreetse kliendi vajadusi.

Vaadates tulevikku, terendab silme ees üks kolmest Järva maakonna esmatasandi tervisekeskusest, kus nõutavad teenused tagatakse Koeru perearstikeskuse ja sihtasutuse Hooldekeskus koostöös.

Elve Kull, Koeru perekodu juhataja

Koeru perekodus on möödunud aasta olnud kirju nagu sügisvärvides puuleht. Meie kasvatajad on pidanud lahkumispidusid noortele ja võtnud vastu uusi lapsi.

Meie peamine ülesanne on pakkuda lastele turvalist ja toetavat elukeskkonda. Kui hästi keegi meie poolt pakutut vastu võtab, on lapse enda teha. Igas peres on raskeid hetki, nii ka meil.

Olen väga tänulik perekodu tublidele töötajatele, kes suudavad oma südames kanda iga usalduslapse muresid ja rõõme, kes otsivad lapse arenguks ja toetamiseks parimaid variante, kes on raske töö juures suutnud säilitada optimistliku ja elurõõmsa hoiaku.

Palju aitavad kaasa perekodu tegemistele meie head sõbrad ja abilised. Tänu ajalehele Postimees ja mööblitegijatele firmast Mööblimasin saime renoveerida köögi, mis vastab nüüdsest nõuetele ning on koduselt hubane. Kõik lapsed said uued joped ja vahva ekskursiooni lennujaamas tänu MTÜ Tallinna Lennujaama spordiklubile ning Tarvi Pihlakasele. Sisustussalong Muster eesotsas Janek Koldekiviga on aidanud meid tapeetide soetamisel ja jõulukinkide tegemisel. Lennujuhid tõid hädavajaliku asja - riiete kuivatuskapi. Tänu eelpool nimetatud heategijatele saame lastele luua väga head kasvutingimused.

Meie koostöö annab lastele võimaluse suhelda erinevate inimestega, harjutada külaliste vastuvõtmist, ühiste ürituste korraldamist. Südamlik tänu kõigile, kes on meie perekodu aidanud!

Perekodus ei saa teha kaugeleulatuvaid plaane, kuid peame arendama uusi valdkondi erinevate teenuste pakkumisel. Peame koostama uue arengukava, alustama tööd uue hoolekogu koosseisuga, leidma lastele edasiõppimisel koolid ja muud peres esinevad tegevused igapäevaselt toimetama.

Soovime Koeru valla elanikele rohkem mõistmist ja teistega arvestamist, naeratusi igasse päeva.

Heli Laaneoks, Koeru lasteaia Päikeseratas direktor

Koeru lasteaias on hetkel 124 last ja 6 rühma. On heameel tõdeda, et Koerus lapsi jätkub, samal ajal kui mõneski naaberlasteaias neid napib.

Järgmisel aastal on järjekorras 22 last.

Eelmisest aastast on meenutada mõndagi toredat:

* Lasteaia 40. aasta juubeli sünnipäeva nädal - meeldivad kohtumised vilistlastega. Näiteks Eesti mäng Rohke Debelakiga, suusatunnid ja kontsert Paavo Raudsepaga.

* Südamenädala suur matkapäev ja liiklusnädal koos vanavanematega.

* Järvamaa lasteaedade õpetajate õppepäev, kus kiitust jagati südamenädala ürituste ja suurejooneliste liikumispidude korraldamise eest

* Koeru keskkooli I klassi juhataja igati positiivne tagasiside laste kooliks ettevalmistamisel

* Tänu EDUKO tasuta koolitustele täiendasid kõik pedagoogid aasta jooksul oma teadmisi erinevates õppe- ja kasvatustöö valdkondades.

Rõõmu teeb, et sellel aastal saame lastele pakkuda tegutsemist erinevates huviringides: lauluring, jalgpall, (kus osalevad ka tüdrukud), rütmika. Jaanuarist alates saavad meie maja saalis koos laulda, pille mängida ja võimlemist harjutada kodused lapsed. Nende lasteaiatee algab sügisel, see on hea kohanemisvõimalus oma sõpradega.

Liikumisaasta raames kavandame matkapäevi lasteaia loodusõppe- ja seiklusradadel, jalgratta- ja jalgpallipäevi koos vanematega. Jätkame head koostööd Koeru keskkooliga ühisürituste korraldamisel ja laste kooliks ettevalmistamisel. Mis on mureks - lasteaiaõpetajate töötasud ja endiselt suur ruumikitsikus.

Seega loodame, et Koeru vallavalitsus püüab edaspidi hea seista lasteaia töötajate töötasude võrdsustamiseks kooli töötajatega. Ootame juurdeehitust laste õpi- ja mängutingimuste parandamiseks.

Kerli Sirila, Koeru muusikakooli direktor

Koeru muusikakool on tegutsenud tänaseks juba 10 aastat. Oma tegevust alustati nelja ruumi, viie õpetaja ja kuue erialaga 2003. aastal.

Aastate jooksul on muusikakool jõudsalt arenenud ja kasvanud arvestatavaks muusikakoolis Järvamaal ja kogu Eestimaal. Töö käib kümnel erialal üheksa õpetaja käe all. Kogu tegutsemisaja jooksul on välja kujunenud oma kontsertide traditsioon: jõulukontsert, aastapäevakontsert ja kevadkontsert.

Eelmisel õppeaastal tähistasime mitmekülgse ja uhke kontserdiga oma sünnipäeva, kus esinesid kõik muusikakooli õpilased. Peale traditsiooniliste kontsertide on mitmeid väiksemaid esinemisi valla erinevates asutustes ja erinevatel üritustel. Kontserdid on mitmekesistanud Koeru valla kultuurielamusi ja annavad võimaluse lastel näidata oma pillimängu- ja musitseerimisoskusi.

Käesoleva õppeaasta sügisel tähistati muusikakoolide katusorganisatsiooni Eesti Muusikakoolide Liidu 20. aastapäeva. 27. novembril 2013. aastal toimus Järvamaa muusikakoolide Koeru, Paide ja Türi ühiskontsert Türi kultuurikeskuse väikeses saalis. Kontsert lõppes ühisnumbri „Põhjamaa" esitamisega ja kõigile osalejatele jagati torti. Samal ajal pidasid kontserti üle vabariigi umbes 60 muusikakooli. Oli uhke ja võimas tunne!

Märtsis panevad akordioni-, viiuli- ja kitarriõpilased end proovile konkursil „Parim noor instrumentalist 2014". Tulemustest räägime juba siis, kui konkurss peetud. Konkursi lõppvoor leiab aset 17. märtsil 2014. aastal Eesti muusika- ja teatriakadeemias.

Kevadel algab kaua oodatud remont Aruküla mõisahoones, mida ka muusikakooli töötajad ja õpilased on oodanud. Täna teame, et käesoleva õppeaasta saame lõpetada mõisas ja siis tuleb vähemalt üks õppeaasta veeta asendusruumides. Võimalik, et ka pikemalt.

Midagi suurt ja uut oma tegevustes muusikakool hetkel ei planeeri, kuna täpselt pole teada meie võimalused uuel õppeaastal. Oleme rõõmsad mõisa renoveerimise üle ja püüame säilitada oma entusiasmi ning jätkame muusika õpetamist professionaalsel tasemel.

Pensionäride seltsing Kanarbik esimees Rein Voolaid

Selle aasta plaanidest vast niipalju, et esialgselt on planeeritud 19.02 kohtumine vallavanema ja volikogu esimehega. Kavas alustada mälumänguga "Eesti mäng Koeru moodi". Kavas on veel kalapüügi- ja koroonavõistlus eakatele. 11.-12. juunil on kavas ekskursioon Lätti.