22. juunil on Vihula mõisakompleksi erinevates paikades uksed  avatud tasuta külastuseks kl 10- 18. Vihula Mõisa müügi- ja turundusjuhi Kadi Elmeste sõnul on ajaloolised mõisad tänapäeval ühed atraktiivsemad vaatamisväärtused ning lahtiste uste päeva eesmärk on tutvustada kõigile soovijaile meie renoveeritud mõisakompleksi ja seal pakutavaid mitmekesiseid teenuseid. "Kui 19. sajandil kujunes  tänu mõisa peahoonele lisatud stiilsetele kõrvalhootele Vihulast Virumaa üks rikkalikumaid ja kaunimaid mõisaansambleid, siis tänapäeval on Vihula Mõisast kujunenud Baltimaade suurim mõisakompleks ja puhkekeskus, mis pakub kõrgetasemelist majutus-, toitlustus-, spaa- ja konverentsiteenust. Meile on oodatud puhkama nii lastega pered, looduse nautijad, aga ka ideaalset lõõgastumist ja meelelahutust otsivad külalised,"sõnas Kadi Elmeste.

Ajalooliselt on teada, et Vihula mõisa valitsejad suhtusid külalislahkelt nii külaelanikesse kui sakstesse, seetõttu on ka praegune mõisakompleks avatud kõigile ning igaüks saab ennast uhkes mõisas tunda koduselt ja hästi.  Seega juba sel reedel on oodatud vaid tunnisõidu kaugusel Tallinnast asuvasse Vihula Mõisasse kõik, kuna põnevust jätkub terveks päevaks.  "Külalised saavad mängida Baltimaade suurimal minigolfi väljakul, ujuda meie sisebasseinis ja lõõgastuda aurusaunas, külastada öko-farmis elavaid loomi, avastada ümbrust jalgrattaga, teha paadisõitu Mustoja jõel," lisab Kadi Elmeste. "Vastused saab isegi sellistele küsimustele, nagu milline oli Vihula mõis enne, kes on olnud mõisa omanikud, millised legendid on seotud meie mõisaga - selleks tuleb vaid osaleda mõisatuuril, mis on täis meeliköitvaid legende ja lugusid mõisa ajaloost ja inimestest. "

Avatud uste päeva lõpetab kl 19:00 algav jaanipidu koos ansambliga Kukerpillid. Traditsioonilisel Vihula Mõisa jaanipäevapeol   lauldakse ja tantsitakse, mängitakse ja kiigutakse ning aetakse pikalt juttu. Toimuvad rammumeeste jõukatsumised,  hobukaarikuga sõit mõisa pargis ja rahvalikud mängud. Jaanipeo piletid hinnaga 6 eur on müügi kohapeal, rahvariietes külalistele poole soodsam.
Unique Hotels on Eesti hotellikett, mis opereerib nelja hotelli - 2-tärni hotelli City Hotel Tallinn, 4-tärni hotelli Kreutzwald Hotel Tallinn, ajaloolist butiik stiilis äriklassi hotelli von Stackelberg Hotel Tallinn ja äriklassi puhke- ja konverentsikeskust Vihula Manor Country Club & Spa, mis asub tunnisõidu kaugusel Tallinnast.