1961. aastast alates korraldatud Sakala tee matk kulgeb mööda metsateed Kurgja ja Vanaõue vahel, mida mööda C. R. Jakobson käis Viljandisse ajalehte toimetamas. Matka pikkus on 12, 2 km.

Puhkepausi saab teha Maltssaare puhkekohas ja Saeveski metsaonni juures, kus retkelisi ootavad lõke, tee, suupisted ja huvitavad tegevused. Kurgjal ootab kõiki soovijaid väikese tasu eest soe supp ja kohupiimakook.

Kohapeal on võimalus näha ja proovida erinevaid metsatöid, nagu kahemehe saega saagimine, puuriida ladumine, ruumimeetri mõõtmine jne. Kõigil huvilistel on võimalus osaleda ka erinevates töötubades - viltimine, paeltetegu ja kilgipilli tegemine.

13.30 toimub muuseumi rehetoas folklorist Marju Kõivupuu loeng ,,Puud rahvapärimustes". Ühiselt külastatakse Jakobsonide perekonnakalmistut.

Tellitud buss väljub Viljandist kell 9.20 Vabaduse platsilt. Sama buss viib matkajad Viljandisse tagasi. Koht bussis maksab täiskasvanutele (alates 18 aastast) 2 eurot. Lastele alla 18 aasta tasuta.

Isiklike autodega matkale minejad saavad oma autod jätta Vanaõuele ning pärast toob buss nad Kurgjalt Vanaõuele tagasi (1 euro).

Matkaks palume registreerida 20. märtsini aadressil info@ kurgja.ee või telefonidel 445 8171,524 5054. Registreerimisel palume ka teatada lõunasöögija transpordisoov (missugusest punktist).