Traditsiooniliselt korraldatakse XXII Põlva Päevad ka sel aastal Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuse eestvedamisel. Rahval on võimalus näha ja osaleda neile armsaks saanud üritustel sh. motoriseerimata sõidukite mäestlaskumisel. Ootame käesoleval aastal tehnikahuvilisi osa võtma nii Põlvast, ümbruskonnast kui kaugemaltki.

Sel aastal soovime tuua Eesti tippesinejaid Intsikurmu kaheks õhtuks nii kuulamiselamuse saamiseks kui tantsumuusikaks. Oma jah sõna on andnud ansamblid KALA ja Boogie Company. Üles astub uue kavaga Mari-Liis kunagisest populaarsest tütarlasteduost Dynamint. Ei puudu ka suur hulk kohalikke noori ja andekaid tegijaid. Neljapäeval 26. mail toimub Põlva kirikus kõrgetasemeline vanamuusikakontsert, mis haakub Neitsi Maarja temaatikaga. Üles astub üks tipptegijaist omal alal - ansambel Rondellus.

Esmakordselt üritame Põlva Päevade raames hoida kuuma ka linna ööelu. On ju siis kõige ilusam aeg ja valged ööd. Ööl vastu 28. maid toimub Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses UnderGroundis kui ka tantsusaalis üritus ÖÖ UnderGround eelkõige noortele ja hommikuni. Esinejad tahaks siinkohal üllatuseks jätta kuid lubame kuuma programmi!

Kirev programm on mõeldud ka meie pisiperele, tulevastele Põlva linna kodanikele. Teatribuss toob lastele esinema kogunisti 7 näitlejat - vanderselli eesotsas Veiko Tääriga. Lastega tantsitakse, lauldakse, meisterdatakse ja võetakse ette palju muud huvitavat.

Ei puudu laat Intsikurmus, mida korraldame koos Põlva Linnavalitsusega.

Ikka ja jälle on möödapääsmatud traditsioonilised spordiüritused. Kolmapäeval 25. mail toimub Põlva linna staadionil politsei eestvedamisel jalgrattaüritus lastele koos spordituruga. Pisipere saab lihvida oma sõiduoskusi, antakse kasulikke teadmisi ja nippe ratta pidamiseks ja on võimalik soetada soodsa hinna eest omale uus jalgratas, rulluisud ja muud spordiinventari. Neljapäeval 26. mail kell

19.00 korraldab Põlva Spordikool traditsioonilise ürituse „Tund tervisele", kus alati on olnud rohke ja aktiivne osavõtt. Laupäeval 28. mail saavad kõik tennisehuvilised tasuta kasutada spordihoone kõrval asuvat tenniseväljakut. Tuleb kaasa võtta vaid spordijalatsid! Mainiks veel ära Põlva päevade süstaslaalom-ralli Põlva rannas, Põlva päevade orienteerumisbingo Põlva rannas, Põlva päevade vabamaadlusturniiri Põlva Spordikeskuses, Mõttemängud Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses.

Omamoodi ettevõtmiseks kujuneb kindlasti Põlva Avatud Noortekeskuse vallutusretk Põlva turule. Tõrjutakse poola dressimüüjad ja edastatakse noortele eluks ning tulevaseks ametivalikuks kasulikku infot. Esile tahaks tõsta veel Põlva koolide ühist kevadpidu Intsikurmus.

Üritusi saab olema palju ja kõigile sihtgruppidele, mida siinkohal kõike ei jõua üles lugeda. Kui aga keegi soovib panustada oma ürituse või ettevõtmisega Põlva Päevadesse, siis oleme koostööks valmis.